Jesus Christ in Concert pakt groots uit met jubileumeditie

Jesus Christ in Concert pakt groots uit - poppodium 013

Voor de vijfde en tevens laatste keer staat op Goede Vrijdag 14 april 2017 Jesus Christ in Concert 017 op het programma. Het musical- en meezingspektakel keert terug naar Poppodium 013, ditmaal grootser dan ooit. De vertrouwde cast speelt op een riant kruis als catwalk tussen het publiek.  De band is uitgebreid en er is meer visueel spektakel. Deze jubileumeditie heet niet voor niets: ‘the eXperience’.

Vanaf de eerste editie in 2013 sloeg de door Hanhart ontwikkelde meezingformule meteen aan. Dave Hanhart bracht vanuit zijn enorme netwerk een tiental ervaren musicalspelers en een band bij elkaar om de bekende nummers uit de film en musical te vertolken. “De klik met het publiek was er meteen. Men kwam massaal in het wit en er ontstond die geweldige sfeer van meezingen en beleven,” blikt Hanhart terug.

Traditie

Het is een traditie geworden in Tilburg: op Goede Vrijdag samen met lijdensverhaal beleven en meezingen. Muzikaal leider Dave Hanhart haalt voor deze jubileumeditie in Poppodium 013 alles uit de kas. De bekende hoofdrolspelers zijn er weer bij: Arjan Janissen speelt met zijn formidabele vocale uithalen de rol van Jezus, Suzanne Mol steelt de harten als Maria Magdalena en publiekslieveling Joost van Roij is Judas.

De tijden van Flower Power en Ted Neeley herleven. Er zitten volop musical- en spelelementen in de show en er kan naar hartenlust worden meegezongen met de overbekende nummers uit de musical. De speciale sfeer wordt versterkt door het publiek dat gevraagd wordt om in het wit te komen.

Zo wordt het een belevenis om op Goede Vrijdag samen “I don’t know how to love him” of “Jesus Christ Superstar” te zingen. Na afloop is er ook nog een meet-and-greet met alle hoofdrolspelers.

Jubileumeditie Jesus Christ in Concert

Dit jaar is de vijfde uitgave van de show en volgens Hanhart wordt dit ook de laatste omdat hij nog vele nieuwe plannen heeft. Maar hij wil in stijl en groot afscheid nemen. Daarom heeft Jesus Christ in Concert dit jaar nog meer dynamiek, onder andere door aandacht voor dans en spel. Nieuw is dit jaar ook de video-wall voor speciale effecten en detailopnames.

Alle nummers van de film en musical komen voorbij. Hoofdrollen worden gespeeld door Arjan Janissen (Jezus), Suzanne Mol (Maria Magdalena) en publiekslieveling Joost van Roij als Judas. Maar vergeet ook niet Tilburgse coryfeeën als Jim Stewart (Herodus), Jack Breikers (Pilatus) en Hoge Priesters Joris Donders en Ivar Costenoble. Je kunt ze dit jaar op de catwalk door de zaal bij wijze van spreken aanraken.

Het geheel wordt ondersteund door een cast van zangers en dansers. En natuurlijk is daar die grote band, dit jaar compleet met blazers en strijkers onder leiding van Dave Hanhart zelf. Het wordt de Grande Finale van vijf jaar Jesus Christ in Concert in Tilburg. Ook alle twintig vocalisten en cast hebben hun muzikale roots in de stad.

Erbij zijn?

De aanvang is vrijdag 14 april 2014 om 20:15. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa of website van Poppodium 013. De toegangsprijs is € 22,50.