John Brocken wint Vrijwilligersprijs 2016

Vrijwilligersprijs

Wie wint de vrijwilligersprijs 2016? Dat was de vraag. Op vrijdag 4 november werd dat bekend gemaakt in het pand van Interpolis. In de categorie vrijwilligers ging de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ naar John Brocken. Het Boekenschop werd uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar en de Jonge Vrijwilligersprijs ging naar Hendrik de Kok. 

Foto: Tessa Persijn

John Brocken

John Brocken is al jarenlang een van de drijvende krachten achter het jaarlijkse G-voetbalweekend. Een groot sportief evenement voor mensen met en zonder beperking. Maar dit is niet het enige dat John in zijn vrije tijd doet. Zo is hij actief als vrijwillige sportcoach en is hij ‘plaatsjespiet’ (fotograaf) voor het Sint Nicolaas Comité.

Het Boekenschop

Bij Het Boekenschop worden zes dagen per week tweedehands boeken ingenomen en vervolgens weer verkocht. Alle opbrengsten daarvan komen ten goede aan goede doelen uit Tilburg en omgeving. Het team van vijftien vrijwilligers zet zich in met veel gedrevenheid en enthousiasme in voor de winkel aan de Bredaseweg.

Hendrik de kok

De vluchtelingenstroom in Griekenland maakte zo veel indruk op Hendrik de Kok, dat hij spontaan besloot in actie te komen. Hij hielp in vluchtelingenkampen op Lesbos, Idomeni en Duinkerken en dat allemaal op 20-jarige leeftijd. Vandaar dat hij de Jonge Vrijwilligersprijs 2016 kreeg. Zo’n zwaar vrijwilligerswerk is al erg bijzonder, laar staan op deze jonge leeftijd.

Stemmen

In totaal brachten ruim 1.800 inwoners van de gemeente Tilburg hun stem uit. Samen met de stemmen van de vakjury, die bestaat uit Julia Burgers, Harry Nefs en Boyke Brand, resulteerde dit in de uiteindelijke winnaars. De Jonge Vrijwilligersprijs is toegekend door de voordrachtsjury onder voorzitterschap van Gon Mevis, directeur|bestuurder van ContourdeTwern.