Jonge ondernemer behaalt crowdfunding doel en vervult daarmee de droom van creatieve ondernemers

ENTER Creative Hub

Een tijd geleden maakten jullie kennis met Ruud Gelissen, ondernemer en maker. Hij is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het oprichten van ENTER Creative Hub. Met ENTER Creative Hub gaat Ruud de droom van veel Tilburgse ondernemers verwezenlijken: een gedeelde werkplek met kantoren, werkplaatsen en opslag, maar dan voor een leuke prijs. 

Om deze droom te realiseren is Ruud 60 dagen geleden een crowdfunding gestart. En afgelopen nacht is deze crowdfunding na 60 dagen geëindigd met een totaal bedrag van €82.115,-. Wat 182% van het maximaal op te halen bedrag is.

Rollercoaster

Het was een behoorlijke rollercoaster laat Ruud weten. De eerste paar dagen ging de crowdfunding enorm hard, de toezeggingen van vrienden, familie en het directe netwerk kwamen binnen. Hierna ging het toch wat stroever, het werd wat moeilijker om mensen te bereiken. Maar 14 dagen voor het sluiten van de crowdfunding was er goed nieuws de 100% werd behaald door een grote investering van een investeerder. “Dit was een enorme verrassing en het kwam voor mij uit het niets” aldus Ruud. Maar de verrassingen hielden niet op voor Ruud en de crowdfunding want een week geleden kwam er nog een grote investering binnen waarmee de crowdfunding naar de €80.000,- schoot!

“Nu dat de crowdfunding geslaagd is kan Ruud verder in het realiseren van dit gave plan. Op het moment ben ik druk in gesprek met een makelaar en eigenaar over een pand in Tilburg-West. Dit is een flink pand waar ik behoorlijk wat ondernemers kwijt kan!”. Aldus Ruud. Ruud hoopt zo snel mogelijk aan de slag te kunnen in het gebouw, “nu dat de financiering rond is wil ik echt doorpakken, gas geven en al snel de eerste ondernemers ontvangen”.

Maar wat is ENTER Creative Hub nu precies?

ENTER Creative Hub gaat een gebouw in Tilburg ombouwen tot ideale werkplekken voor creatieve startende ondernemers. Die perfecte werkplek kan er voor iedereen anders uit zien; een werkplaats, kantoor, opslagruimte, bureau of een combinatie hiervan. Maar het blijft bij ENTER niet alleen bij het verhuren van ruimtes. Samen met de ondernemers die deel uitmaken van ENTER bouwen we aan een community waarin iedereen elkaar kan versterken.

Dit maakt ENTER een plek voor alle soorten ondernemers: makers die met hun handen werken, webshops, bierbrouwers, kunstenaars, zzp’ers en elke andere soort onderneming die zich aan wilt sluiten bij de community. De ondernemer doet waar hij goed in is en ENTER zorgt voor de juiste voorzieningen.

ENTER Creative Hub wordt een locatie die verder gaat dan een standaard flexplek. Een plek waar ondernemers elkaar verder helpen met dat waar zij goed in zijn. Zo helpt de fotograaf de banketbakker met het maken van vette productfoto’s. We vinden er werkplaatsen, opslag, vaste kantoorruimtes, een binnentuin, en vergaderzalen die de creativiteit losmaken. Maar verder kan ENTER constant van gedaante veranderen, want of de ondernemer nu wil zeefdrukken of lassen, de juiste werkplek wordt geregeld.

Meer informatie

Meer informatie over dit toffe initiatief vind je op deze website.