Nieuws

fran sol
Let op! Dit artikel is al 216 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Jonge Tilburgse journaliste schrijft boek over Willem II-held Fran Sol

Zelden was een Willem II-speler die niet uit de regio Tilburg komt zo populair. We hebben het over de Spaanse spits Fran Sol. De Spanjaard speelde ruim twee jaar in Tilburg en groeide uit tot publiekslieveling. Reden voor de 24-jarige journaliste Leeuwelijn Verwijst om een boek over de extravagante Spanjaard te schrijven. Het boek ‘Zon in Tilburg’ is een emotionele terugblik van de spits op zijn 2,5 jaar in Tilburg. 

Het boek komt binnenkort uit en is nu al te pre-orderen. Maar hoe besluit je als jonge journaliste om uitgerekend over Fran Sol een boek te schrijven? “Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Mijn opa was rechtsback van Willem II en won de KNVB beker in 1963, dus zo is mijn liefde voor Willem II en voetbal ontstaan. Daarnaast ben ik half Spaans, wat mijn interesse in Fran Sol als Spaanse speler alleen maar versterkte. Toen ik een half jaar geleden met het idee kwam om een boek over hem te schrijven, was hij meteen enthousiast. Ik ben heel trots dat ik de lancering van het boek nu kan aankondigen,” vertelt Leeuwelijn.

Zon in Tilburg

Het boek ‘Zon in Tilburg’ is tot stand gekomen na meerdere diepte-interviews met de oud Willem II-er zelf. Ook komen er verschillende supporters aan het woord en hebben mensen die destijds dichtbij Fran stonden een mooie plek in het boek gekregen. Ook Willem II-er Pol Llonch vertelt in het boek zijn verhaal over zijn amigo Fran.

Wat je kunt verwachten? Verhalen over Fran zijn eeuwige liefde voor Willem II, de hechte band met de supporters en de hoogte- en dieptepunten tijdens zijn periode in Tilburg.

Pre-orderen

Het boek verschijnt zogezegd binnenkort. Het is al wel mogelijk om het boek te pre-orderen. Dit kan door een mailtje te sturen naar zonintilburg@outlook.com. De eerste 100 mensen die het boek pre-orderen ontvangen een handgeschreven boodschap van Fran in het boek.

Het boek gaat maximaal €15,- kosten.

Over Fran Sol

Fran Sol kwam in het seizoen 2016/2017 als grote onbekende naar Tilburg. Hij werd opgepikt uit het tweede elftal van de Spaanse club Villarreal en Willem II-supporters hadden dan ook nauwelijks verwachtingen van de Spaanse spits. Toch groeide Fran Sol uit tot publiekslieveling.

Hij gaf altijd alles in het shirt van Willem II en wist makkelijk het net te vinden. Daarnaast vond hij het belangrijk om de stad Tilburg en de cultuur te leren kennen. Hij stak dan ook veel energie in het leren kennen van de club, supporters en de stad. Uiteindelijk zorgde zijn tomeloze inzet en band met supporters ervoor dat Fran Sol een spits is die de Tilburgers nooit vergeten.