Nieuws

reis van vijf
Let op! Dit artikel is al 345 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Reis van 5 slaat de handen ineen met Jumbo

Dat is nog eens mooie prestatie van de meiden van De Reis van 5! Na een kapiteins- en matrozeneditie van het bordspel De Reis van 5 en online InsPIRAATie om kinderen gezonder en gevarieerder te laten eten, slaan zij de handen ineen met supermarktketen Jumbo. Samen maken ze een feestje van gezond eten, voor ouders en kinderen.

Onder het mom ‘Jong geleerd, oud gedaan’ helpt Jumbo samen met De Reis van 5 ouders om hun kinderen met plezier gezond en gevarieerd te laten eten. Veel Nederlanders hebben moeite om zich aan de voorgeschreven richtlijn van 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te houden. Daarom gaat Jumbo de komende maanden groenten en fruit extra in de spotlight zetten. Vanaf 7 februari kunnen klanten zestien weken lang gratis wisselende opdrachtkaartjes verzamelen geïnspireerd op de Reis van 5-spellen. Hiermee maken kinderen bijvoorbeeld een gezond ‘Piratenbootje’ van hun boterham of gaan ze ‘Op zoek naar Nemo’ in hun yoghurtontbijtje. Met de opdrachtkaartjes worden ouders niet alleen geholpen om hun kinderen spelenderwijs meer groenten en fruit te laten eten, maar ook om het gezelliger te maken aan tafel.

Spelenderwijs op reis

In iedere Jumbo winkel staat een display waarin elke week twee opdrachtkaartjes met creatieve groente- en fruitrecepten voor het hele gezin te vinden zijn: van ‘zoek de kokosnoot’ tot een ‘koe bammetje’ en van een ‘krabwrap’ tot een ‘opgepeuzelde vis’. In totaal zijn er 32 opdrachten. Op een zogenaamd contract kunnen kinderen alle gemaakte opdrachten netjes afvinken. Ouders kunnen hen een leuke beloning geven als de opdrachten af zijn. Want als kinderen op een speelse manier worden uitgedaagd, wordt het eten van groente en fruit veel leuker!

Gemakkelijk lekker en gezond eten

Jumbo helpt haar klanten ook op andere manieren om op een gemakkelijke manier gezonder te eten. Bijvoorbeeld door groenten en fruit voordeliger te maken en door nieuwe toevoegingen aan het assortiment. Zoals verse stamppotmixen en groentesappen of bloemkool pizzabodems die vers belegd kunnen worden. Bovendien inspireert Jumbo haar klanten via een display in de winkel en haar Hallo Jumbo magazine met gezonde receptentips. Ook heeft Jumbo sinds 2011 – als eerste supermarkt – een Raad van Kinderen. Onder leiding van Prinses Laurentien deelt deze raad haar ideeën over gezond eten met Jumbo.

Groente en fruit op de kaart

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is erg enthousiast over de actie van Jumbo en De Reis van 5. Ook is de NAGF blij met de ruime aandacht die Jumbo aan groenten en fruit besteedt. “Het stimuleren van de consumptie van groenten kan alleen als telers, handelaren, retailers en horeca samenwerken en groenten en fruit meer op de kaart zetten. Het voorbeeld van het Hallo Jumbo magazine met de vermelding van de hoeveelheid groenten die ieder gerecht bevat, is hierbij een prachtig hulpmiddel. Dat geldt vooral voor Nederlanders die er niet in slagen dagelijks minimaal 250 gram groente en fruit te eten”, vertelt Karin Bemelmans namens het NAGF.

Reageer op dit bericht