Nieuws

pinkpop
Let op! Dit artikel is al 455 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kamperen in de Nieuwlandstraat: kaartverkoop Pinkpop zaterdag van start

Van 15 tot 17 juni is het zover: de negenenveertigste editie van Pinkpop! De kaartverkoop begint zaterdagochtend om 10.00 uur en mocht je nou geen zin hebben in die digitale wachtrij, dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je. Platenwinkel Sounds in de Nieuwlandstraat is namelijk het enige verkooppunt buiten Limburg waar je kaarten kunt scoren.

Foto: Sounds Tilburg

Pas twee weken geleden kregen ze het goede nieuws te horen. Het is dan ook best wel bijzonder dat de platenzaak in het Dwaalgebied groen licht kreeg. Nadat Primera vorig jaar besloot geen kaarten voor Pinkpop meer in de winkels verkopen, leek het er eventjes op dat het tijdperk van de fysieke kaart toch echt over was. Buiten een vijftal plekken in Limburg (die direct samenwerken met Pinkpop), is Sounds de enige plek in Nederland die toestemming kreeg van Ticketmaster.

Hordes mensen

Hoe het werkt is als volgt: terwijl mensen thuis in de digitale wachtrij staan, doet Sounds dat ook. Zij kopen de kaarten online via Ticketmaster en printen ze vervolgens mooi voor je uit op een fysiek ticket. De afgelopen jaren hebben ze zo’n 250 Pinkpopfans kunnen voorzien van een kaartje en ook dit jaar belooft het weer druk te worden. “Mensen vanuit het hele land bellen om te vragen naar de kaarten. Er komen zaterdag zelfs mensen vanuit de randstad hier naartoe”, aldus een medewerker van Sounds. “Ik verwacht dat de eerste mensen om 5.00 uur voor de deur staan.”

Digitale versus fysieke rij

Of het de platenzaak ook dit jaar weer lukt zoveel kaarten te verkopen moet zaterdag blijken. “Wij kunnen het nooit garanderen omdat we de kaarten ook online kopen. Het is leuk dat mensen uit het hele land willen komen, maar als je in Groningen woont kun je beter achter je laptop gaan zitten.” Toch vinden sommige, voornamelijk oudere mensen, het fijner om in een fysieke rij te staan dan in een digitale rij. “Het geeft ze waarschijnlijk een fijner en zekerder gevoel”.

Mocht je nou morgenochtend geen geluk hebben en de Pinkpop kaarten mislopen, dan is er nog hoop. Zaterdagmiddag worden namelijk bij Ticketmaster de betaalde kaarten onderscheiden van de niet-betaalde kaarten, waardoor er ineens weer tickets beschikbaar kunnen zijn. “Mogelijk kunnen wij ’s middags dus ook nog wat mensen blij maken”.

Reageer op dit bericht