Nieuws

tilburg geeft
Let op! Dit artikel is al 186 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kaartverkoop tweede editie TilburgGeeft gestart

Samen eten en drinken in een gemoedelijke sfeer, op een bijzondere locatie. Plus bijdragen aan de Tilburgse Voedselbank. Dat is TilburgGeeft. Het benefietdiner – met medewerking van topcuisiniers uit de stad – beleeft 21 oktober zijn tweede editie. Verras jezelf en een ander met een kaartje of maak er bijvoorbeeld een teamuitje van!

Een uitverkocht evenement, een opbrengst van bijna 15.000 euro, waarvan zo’n 10.000 kilo aan lang houdbare producten is gekocht. Vanwege het succes van de eerste editie in 2018, organiseert de Tilburgse Voedselbank dit jaar opnieuw TilburgGeeft. De opzet is in grote lijnen hetzelfde. Genieten van een avondvullend programma met culinaire verrassingen én bijdragen aan een socialer Tilburg. Nieuw is de locatie. In plaats van bij De Rooi Pannen, is TilburgGeeft nu in het Willem II stadion. Bonheur Horeca Groep stelt deze bijzondere plek graag beschikbaar.

Laagdrempelig

Iedereen is welkom op dit laagdrempelige evenement. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met anderen en met wat Tilburgse topcuisiniers in huis hebben. Achter de schermen lopen ze zich al warm: Ralph Blaakenburg (La Novelle Auberge), Paul Kappe (Monarh), Marc Bierkens (Taste!), Koos de Wolf (De Houtloods), Angelo Auterio (Hofstede de Blaak), Hans Verhoeven (Kok Verhoeven) en Pim de Laat (Cake 5 Exclusive Cakes). “Samen eten en drinken is voor elk gezin belangrijk”, zegt Ralph Blaakenburg van La Nouvelle Auberge, over zijn motivatie bij te dragen aan TilburgGeeft.

Ook Kenny B., bekend van zijn nummer 1 hit Parijs, ondersteunt het initiatief van harte. De ambassadeur van TilburgGeeft neemt op 21 oktober een cheque met de opbrengst in ontvangst, waarna een feestelijke afsluiting van het evenement volgt.

Veertien pallets

In maart zag Kenny hoe bij de Tilburgse Voedselbank de ‘oogst’ van vorig jaar werd afgeleverd: veertien pallets met rijst, pasta en koffie. Deze langer houdbare producten zijn voor de voedselbank moeilijk te krijgen. De organisatie is afhankelijk van donaties voor het samenstellen van een – het liefst zo gezond en evenwichtig mogelijk – voedselpakket.

Net als vorig jaar gaat de volledige opbrengst van de kaartverkoop naar lang houdbare producten voor de klanten van de Tilburgse Voedselbank. Dat is mogelijk doordat bedrijven belangeloos meewerken aan TilburgGeeft. Vrijwilligers van de Tilburgse Voedselbank helpen momenteel 1319 mensen – waarvan 524 gezinnen en 536 kinderen onder de 18 jaar – door hen tijdelijk van voedselpakketten te verstrekken.

Met TilburgGeeft wil de voedselbank mensen samenbrengen, om samen te geven, aan elkaar en én om elkaar. De kaartjes zijn te bestellen via www.tilburggeeft.nl en de prijs is € 89,95 per persoon. De organisatie houdt rekening met eventuele speciale dieetwensen.

Reageer op dit bericht