Nieuws

Kermis FM
Let op! Dit artikel is al 318 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kermis FM verbindt kermis met carnaval tijdens Tilburgse Kermis

Kermis FM brengt de twee grootste evenementen van Tilburg bij elkaar. Kermis FM zendt voor de elfde keer uit tijdens het grootste evenement van Nederland, de Tilburgse Kermis. Daarnaast bestaat de Carnavalsstichting in Tilburg dit jaar 55 jaar. Op dinsdag 23 juli is het dan ook carnavalsdinsdag op de kermis.

Vrijdag 19 juli begint de kermis en start ook Kermis FM om 15:00 uur. Tien dagen lang kan Nederland via radio en internet meegenieten van de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux. “Een paar jaar geleden is Kermis FM samen met de horeca op het Piusplein begonnen met KermisCarnaval op dinsdagavond. Nu de omroep 11 jaar bestaat (het gekkengetal) en de Carnavalsstichting 5×11 jaar bestaat, maken we de hele dag oranje-groen!”, aldus hoofdredacteur Arno Leblanc.

KermisCarnaval

Feest DJ Maarten en Jordy Graat (Omroep Brabant) staan in de programmering op dinsdag. Overdag zal in de hele stad carnavalsmuziek te horen zijn en ‘s avonds om elf over acht wordt Prins KermisCarnaval bekendgemaakt op het Piusplein. Lamme Frans staat daar de hele avond op het podium samen met andere artiesten. Kermis FM zendt de avond live uit. “Reken maar dat we KermisCarnaval niet aan ons voorbij laten gaan!”

Kermis FM 2019

In de programmering van de radiozender staan ook andere bekende namen, waaronder Domien Verschuuren (Qmusic), Barry Paf (100% NL), Frank van ‘t Hof (NPO Radio 2), Mart Meijer (538), Bas Menting (538) en Lindo Duvall (Radio Veronica). Ook vaste dj’s zoals Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio), Desmond Baidjoe (538) en Michiel Jurrjens (SLAM!) zijn te horen.

Volgens radiobaas Niels van der Veen draait het niet alleen om de bekende namen. “Achter de schermen geven onze dj’s radioworkshops en coaching aan nieuwe talenten. Wij vinden het belangrijk dat ze een kans krijgen.”

Kermis FM is in Tilburg en omgeving te ontvangen via 105.9FM. In heel Noord-Brabant kun je Kermis FM luisteren via DAB+. Verder hoef je niks te missen via de livestream op YouTube, de Smart TV app, smartphone apps, social media en kermisfm.nl. Op Roze Maandag zijn de uitzendingen ook te volgen op NPO 1 Extra.

Reageer op dit bericht