Nieuws

kermis fm 2021
Let op! Dit artikel is al 199 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kermis FM zendt tien dagen lang uit tijdens de kermis en is landelijk te ontvangen

Hoewel het gros van de evenementen door de coronamaatregelen is afgelast, gaat de kermis in Tilburg door. En dus is ook Kermis FM weer van de partij. Van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli maakt de kermiszender live radio- en tv programma’s vanuit de Spoorzone. Ze vestigen zich namelijk bij Ontdekstation013. 

“Dit jaar was Ontdekstation013 zo gastvrij dat wij hier onze redactie en radiostudio mogen onderbrengen. Ook hebben we samen een speciale programmering tijdens de kindermiddag,” vertelt hoofdredacteur Arno Leblanc.

Landelijk bereik

Dit jaar zijn de uitzendingen van Kermis FM voor het eerst in heel het land te ontvangen. “Trouwe kijkers en luisteraars wisten ons al te vinden via de website, maar dit jaar kan heel Nederland meegenieten via de digitale ether (DAB+ red.) en onze vernieuwde smartphone apps.” In Tilburg en omgeving is Kermis FM ook te ontvangen op de bekende frequentie. Namelijk 105.9 FM. De programma’s zijn ook te volgen via de Lokale Omroep Goirle.

Samenwerking tijdens Roze Maandag

Door de coronapandemie kan Roze Maandag voor het tweede jaar op rij helaas niet doorgaan. Tóch pakt Roze Maandag digitaal groots uit. “Op 19 juli zenden we in samenwerking met Omroep Brabant het Grote Roze Maandag Gala uit, rechtstreeks vanuit Theaters Tilburg,” vertelt eindredacteur Heleen Kruijthoff. Niemand minder dan Jordy Graat en Christel de Laat zullen de show presenteren. “Dat wordt één groot feest en helemaal over de top. Maar dat mag ook wel op Roze Maandag.”

Trouwe samenwerking

Voorzitter Gijs Brekelmans is trots op de organisatie. “Ondanks alle problemen rondom corona, vorig jaar én dit jaar, staan we er toch weer. Wij zij blij met het vertrouwen van gemeente Tilburg, Citymarketing en natuurlijk de hulp van vaste partners.”

Vanaf dit jaar heeft Kermis FM dan ook een vaste plek in de organisatiestructuur van de Tilburgse Kermis. “Vanuit deze positie bouwen we mee aan het succes en de naamsbekendheid van de grootste kermis in de Benelux.”

Programma

In de programmering van Kermis FM staan bekende namen en talenten uit het hele land. Onder andere Niels van der Veen (100% NL), Lars Boele (Qmusic en 100%NL), Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio), Jordy Graat (Omroep Brabant), Martijn Kolkman (Radio 10) en Carsten van Dijk (Radio Veronica) zijn te horen. Kermis FM support jonge talenten, dus ook daarvoor is dit jaar volop ruimte in de programmering.

In de regio Tilburg en omgeving is Kermis FM te ontvangen via 105.9 FM. In heel Nederland kun je Kermis FM luisteren via de digitale ether (DAB+). Liever beeld erbij? Kijk en luister via de vernieuwde smartphone apps voor iPhone en Android. Of natuurlijk via de website.