Nieuws

kermisopbouw dag 1
Let op! Dit artikel is al 185 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kermisopbouw dag 1; kijkmannen back in town en binnenstad dicht (foto’s)

We kunnen niet meer wachten tot de Tilburgse kermis begint. Gelukkig is het nog maar drie nachtjes slapen voordat we tien dagen lang kunnen genieten van dit top spektakel. Inmiddels is de binnenstad afgesloten voor verkeer en is de kermisopbouw begonnen. Wij namen een kijkje. 

Wegen afgesloten

Door de opbouw van de kermis zijn er een hoop wegen afgesloten. Er staan verkeersregelaars om het verkeer de juiste richting in te wijzen. De écht grote attracties zijn nog niet te vinden op het kermisterrein. Eerst worden verschillende stoplichten, bushokjes en andere zaken die de grote attracties in de weg staan verwijderd. Tevens wordt de stad voorzien van extra elektra zodat alle attracties goed kunnen functioneren.

kermisopbouw dag 1

Kijkmannen en -vrouwen gearriveerd

Het blijft jaarlijks een prachtig beeld: de verschillende kijkmannen en -vrouwen die komen kijken naar de kermisopbouw. Urenlang bekijken ze hoe de binnenstad transformeert tot gigantisch kermisterrein. Ook opaatjes en omaatjes komen gezellig naar de opbouw kijken en dat levert prachtige beelden op.

kermisopbouw dag 1kermisopbouw dag 1kermisopbouw dag 1

Spoorzone wordt festivalterrein

De Spoorzone wordt momenteel omgetoverd tot groot festivalterrein. Zo gaat de opbouw van tiendaags theaterfestival LunaLunaLuna hard, is men ook begonnen aan de bouw van de podia bij de Desperados Road Show en is het Tirolerdorp op het NS-plein al af.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht