Kerstdiners om wild van te worden

Pompoenen en wortels op een bedje van hooi. Konijnenbout. Met dennentakken doorregen paprikaringen. Fraaie tableaus met een gevarieerd assortiment kerstfruit. En als toetje: een groentetrio van rettich, wortel en paprika. Zie hier het menu van het kerstdiner dat dieren in Safaripark Beekse Bergen krijgen voorgeschoteld.

Eerste kerstdag

Het park in Hilvarenbeek, in 2014 opnieuw verkozen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’, houdt ieder jaar speciale kerstdiners voor dieren. Op eerste kerstdag smikkelen de leeuwen in het verblijf nabij de gevlekte hyena’s en okapi’s om 11.30 uur van een konijnenboutje. De nijlpaarden vieren vanaf 12.30 uur ook Kerstmis met een bijzondere maaltijd. Hun traktatie bestaat uit pompoenen en wortels op een bedje van hooi.

Groentetrio

Voor de chimpansees en gorilla’s in het achterste deel van het park staat er op eerste kerstdag vanaf 14.30 uur een lopend surprise-buffet opgesteld. “In feestelijk verpakte dozen zit hun dagelijkse voeding verstopt. In het verblijf staan met paprikaringen versierde kerstbomen. Daarnaast hangen er slingers, samengesteld uit een trio van paprika, rettich en wortel. Dat vinden ze hartstikke lekker,” aldus een woordvoerder van Safaripark Beekse Bergen.

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag zijn de leeuwen nabij de entree om 11.30 uur aan de beurt. Met kerstbomen en diverse smakelijke hapjes wordt het ook voor hen een mooie kerst. De olifanten en bavianen vieren vanaf 13.30 uur op luxe wijze feest met een wel heel bijzondere maaltijd. Zij krijgen op mooie schalen een divers assortiment aan groenten en fruit voorgeschoteld. Ook staan er kerstbomen met paprikaringen in het verblijf. De chimpansees nabij de entree genieten vanaf 14.30 van hun eigen Beekse Bergen-verrassingsmenu.