Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1512 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kia van Koops naar Van Mossel Groep

Na de overname van Furness Land Rover van het failliete Koops, neemt Van Mossel vandaag ook het Kia dealerschap van Koops Furness over. De curator en de directies van Kia Motors Nederland B.V. en Van Mossel Groep hebben hierover gisteren overeenstemming bereikt.

Het bedrijf zal verder gaan onder de naam van Mossel Apeldoorn en van Mossel Deventer. Apeldoorn is geopend en de vestiging in Deventer gaat binnen twee weken open. De overname is onderdeel van een joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: “Als automotive groep geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling en groei door overnames. Het Kia bedrijf, afkomstig uit Koops Furness, past goed in onze strategie. We gaan daarbij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid te werk.”

Over Van Mossel Groep
Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Groep met ruim 800 medewerkers is in 65 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Persoonlijke aandacht en goede service zijn kenmerkend voor het familiebedrijf en het fundament onder goede commerciële prestaties. Van Mossel Groep telt inmiddels ongeveer 30 (dealer)vestigingen in Nederland, België en Duitsland die diverse automerken voeren, zoals Volkswagen, Audi, Opel, Ford, Land Rover en Peugeot. Van Mossel Groep exploiteert verder een drietal Mega Occasion Centra en heeft een eigen landelijk opererende keten van schadebedrijven. Daarnaast biedt de Groep diverse diensten aan voor zakelijke en particuliere klanten, zoals verzekeringen, financieringen, autoverhuur en leasing. Ook International Car Lease Holding (bestaande uit J&T Autolease, DirectLease, V&M Leasing en Van Mossel leasing), de 5e leasemaatschappij van Nederland met een wagenpark van meer dan 35.000 voertuigen, maakt deel uit van de Van Mossel Groep.

Over De Mandemakers Groep
De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een zeer succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet overstijgt de €1 miljard en de groep telt enkele duizenden medewerkers.

Reageer op dit bericht