Nieuws

emblemen
Let op! Dit artikel is al 176 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kiel dragen voor beginners deel II: hier scoor je gave emblemen

Oké dames en heren, Kruiken en Kruininnen, de kiel lijkt populairder dan ooit! Onze ‘kiel dragen voor beginners’-starterskit werd de afgelopen weken mega veel gelezen. Daarom vinden wij het tijd om er een vervolg aan te geven.

Want je heb je kiel aangeschaft bij de HAVEP, deze blauwe rakker heet gewassen en de officiële emblemen van de carnavalsstichting op je kiel zitten. Nu is het tijd om je kiel aan te vullen met gave emblemen. We geven je graag een aantal tips!

Hier scoor je gave emblemen voor op je kiel

Tip nummer 1: Kwèèker strijkemblemen

kwèèker strijkemblemen

Inderdaad, we brengen dit jaar zelf vijf strijkemblemen uit. Vijf verschillende Kwèèkers hebben we omgetoverd tot strijkembleem en we kunnen je vertellen: de bestellingen blijven binnenstromen! Een los embleem kost €5,95 en als je voor een combideal gaat, krijg je er vijf voor de prijs van vier. Daar moet je wel snel bij zijn want een aantal emblemen en de combideal zijn bijna uitverkocht. Bestel ze vandaag nog in onze webshop.

Tip nummer 2: Ollie’s

ollies-emblemen

Deze beste man maakt oprecht hele mooie emblemen van een perfecte kwaliteit. Het is niet voor niets dat onder andere de Raad van Elf en verschillende carnavalsverenigingen hun emblemen door Ollie’s laten maken. Je kunt ze online bestellen of kopen in zijn winkeltje die van maandag t/m vrijdag geopend is. Voor een impressie check bovenstaande foto.

Tip nummer 3: Kruikenkroegen

embleem-clochard

Doe ook eens een rondje langs de verschillende Kruikenkroegen. Veel van deze kroegen geven eigen carnavalsemblemen uit. Een embleem van een kroeg waar jij graag komt, mag natuurlijk niet ontbreken op je kiel. Enkele voorbeelden: Bar Le Clochard, Café Slijterij en De Baret.

Tip nummer 4: bezoek carnavaleske evenementen

klunen

Voordat carnaval officieel van start gaat, worden er verschillende carnavaleske evenementen in de stad georganiseerd. Hier komen traditioneel veel carnavalsverenigingen op af die vaak ook emblemen bij zich hebben. Het bezoeken van evenementen levert vaak een leuke uitbreiding van je emblemencollectie op. En natuurlijk een mooie herinnering!

Tip nummer 5: hier staot ie embleem

hier-staot-ie

Kennen jullie Ludo van Vliet al? Deze goedlachse Kruik kun je kennen als tonpraoter en ook hij brengt zijn eigen emblemen uit. Dit jaar heeft hij een embleem met de coördinaten van De Kruikenzeiker erop. Die mag natuurlijk niet ontbreken op je kiel. Stuur Ludo eventjes een berichtje en wellicht prijkt hij binnenkort op jouw kiel. Hij heeft ook nog een aantal originele 100% Kruik emblemen en pinnekes.

Tip nummer 6: Discodip embleem

discodip

Je kent ze wel: de Discodip mutsen. Onlangs was er nog een hoop ophef over, maar Noortje van Venrooij gaat als een speer door en komt met nieuwe carnavalsemblemen. Over het ontwerp kunnen we nog niet al teveel verklappen. Tip: blijf haar Facebookpagina in de gaten houden.

Tip nummer 7: Schrobbelèr embleem

schrobbeler-embleem

Het Tilburgse bloed! Buiten je kruik Schrobbelèr en stenen napje, kun je in de webshop van Schrobbelèr ook strijkemblemen aanschaffen. Vijf stuks kosten slechts €7,50.

Tip nummer 8: ligde gij d’r alaaf embleem

ligde-gij-dr-alaaf-embleem

‘Ligde gij d’r alaaf’ is al eens omgedoopt tot Kwèèker, ALAAFTERPARTY maakte er een carnavalshit van en kledingmerk Cheaque heeft er een mooi embleem van gemaakt. Je kunt hem voor €4,95 online bestellen of meteen tien stuks aanschaffen voor je hele vriendengroep.

Tip nummer 9: laat zelf emblemen maken

ivanovic

De tijd dat je stad en land af moest bellen om emblemen te bestellen en dit ook nog eens heel duur was, is gelukkig voorbij. Je kunt met je vriendengroep, vereniging of in je eentje al emblemen ontwerpen en laten maken. Dat kan bijvoorbeeld via deze website. Dan kun je helemaal zelf bepalen wat jij op je kiel zet.

Tips voor je mede Kruiken en Kruikinnen

Missen wij toffe emblemen en weet jij waar deze te verkrijgen zijn? Zet ze in de reactie en help je mede Kruiken en Kruikinnen aan een toffe kiel. En vergeet niet: een kiel moet je door de jaren heen opbouwen. Daardoor gaan er mooie blijvende herinneringen in je kiel zitten. Maak je kiel dus lekker persoonlijk!

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

Defile van de prins

Reageer op dit bericht