Nieuws

BeterBoompje
Let op! Dit artikel is al 183 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kies deze kerst een BeterBoompje: nu de gezelligheid, straks een mooiere wereld

Binnen tien jaar alle 2.500.000 wegwerp kerstbomen in Nederland vervangen voor een duurzaam alternatief; dat is de gezamenlijke missie van BeterBoompje en botanisch bierbrouwer Lowlander. Draag ook je naaldje bij en koop dit jaar een BeterBoompje: vanaf 9 november kunnen inwoners van Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijkerk, Nijmegen, Rhenen, Tilburg en Tiel via de website van Beter Boompje een kerstboom kopen die net zoveel gezelligheid brengt én de wereld een stukje mooier maakt. Een echt ‘beter’ boompje dus!

In Nederland worden jaarlijks zo’n 2.500.000 kerstbomen na de feestdagen weggegooid. Na jarenlang uit te groeien tot volwaardige kerstboom brengen ze maar zo’n 4 weken gezelligheid in jouw huis. Vervolgens wordt het grootste deel van de bomen direct verbrand; allesbehalve duurzaam natuurlijk. Én nergens voor nodig, vinden BeterBoompje initiatiefnemers Alex, Gina, Frank en Jacco.

Daarom besloten de vrienden om dit jaar zoveel mogelijk Nederlanders een duurzamer kerstboom alternatief te bieden. In hun missie vonden zij al snel Lowlander Bier en hun adoptie-Kerstbomenbos. Samen ontwikkelden ze een plan dat de transitie van wegwerp kerstbomen naar een duurzame kerst voor iedereen in een stroomversnelling brengt.

Met kluit of lekker afgezaagd: kies jouw BeterBoompje

Bij BeterBoompje vind je twee duurzamere en dus betere opties. De eerste is een kerstboom met kluit. Initiatiefnemer Alex: “Deze logeert als het ware een maand bij jou, waarna wij hem terug planten in de natuur. De andere optie is een kerstboom zonder kluit (de “afgezaagde” optie). Deze optie is, volgens de strategie van BeterBoompje, een tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen: voor iedere kerstboom zonder kluit die jij koopt, plant Lowlander twee nieuwe, biologische adoptie boompjes in hun Kerstbomenbos.

Frederik Kampman van Lowlander: “De biologische kerstbomen in ons bos kunnen, als ze volgroeid zijn, tot zo’n 5 jaar iedere kerst geadopteerd worden én – leuk weetje – we brouwen van het natuurlijke snoeiafval ieder jaar onze Winter I.P.A. Het bos is een fantastische oplossing gebleken voor een gezellige kerst plus een betere wereld. Eén probleem: er zijn niet genoeg adoptiebomen om aan de toenemende vraag te voldoen… We zijn dan ook heel blij dat BeterBoompje ons gaat helpen het Lowlander Kerstbomenbos te laten groeien!”

Een duurzame kerstmis(sie)

Alex de Graaf van creatieve studio FreshFrames: “Veel Nederlanders willen een goede kerstboom, maar geen gedoe. Met BeterBoompje maken we het voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk om een duurzame stap te zetten. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter onze impact.” Dit jaar zijn BeterBoompjes verkrijgbaar in Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijkerk, Nijmegen, Rhenen, Tilburg en Tiel.

Na de bestelling op de website kun je jouw boompje ophalen bij alle coronaproof pick-up locaties in elke stad. Frank Haagen van Breda Maakt Mij Blij: “Met onze Brabantse roots maken we er wel een gezellige kerstsfeer van natuurlijk.” De initiatiefnemers willen hun concept graag toegankelijk houden; volgens hen dé manier om mensen te enthousiasmeren. Frank: “We wilden aanvankelijk het concept dit jaar alleen aanbieden in Breda, Tilburg en Eindhoven, maar tot onze verbazing is het nu al gelukt om gelijk flink uit te breiden. In samenwerking met onder andere Moeke Bar & Keuken en De Drie Gezusters Groningen is het dit jaar direct mogelijk om mensen in 11 steden blij te gaan maken met een BeterBoompje!”

BeterBoompje bestellen

Bestel jouw BeterBoompje vanaf 9 november op de website van Beter Boompje. Lowlanders Winter I.P.A. kun je kopen bij je boompje of vind je in Lowlanders webshop. BeterBoompje en Lowlander roepen mensen op om de aankoop van hun duurzamere kerstboom te delen met de hashtag #beterboompje en #draagjenaaldjebij, om zoveel mogelijk mensen te bereiken met hun missie.