Kinderen spelen met de natuur bij kinderopvang Jip en Janneke

Jip en janneke

Sterre kinderopvang Jip en Janneke is ervan overtuigd dat je een kind, kind moet laten zijn. Wat hierin erg belangrijk is, is dat de kinderen zelf mogen en kunnen ontdekken zonder teveel sturing. Maar waar valt er veel te ontdekken? In de natuur natuurlijk!

Buiten is er veel te beleven. Kinderen zien, voelen en horen veel in de natuur. Voor jonge kinderen is ontdekken belangrijk voor hun ontwikkeling. Een vrije, uitdagende en veilige omgeving zorgt ervoor dat kinderen nieuwsgierig worden naar de dingen die zij tegen komen in de natuur.

Ontdekkingstuin

De ontdekkingstuin bij Sterre kinderopvang Jip en Janneke is een uitdagende plek voor kinderen om te spelen. De tuin is ingericht met kiezel en stenen paden, gras, grote stenen, vlinderstruiken, kruidenplanten, moestuintje, strobalen, zandbak met waterkraan, glijbaan en een grasheuvel. De kinderen mogen zelf ontdekken en spelen met de natuur.

Activiteiten

Pedagogisch medewerkers bieden ook activiteiten aan waardoor de kinderen nog meer met de natuur in contact staan. Een aantal voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Het blote voeten pad
  • Wandelen in het Leijpark
  • Knutselen met natuurlijk materiaal
  • Beestjes zoeken in de natuur
  • Spelen in de regen