Kinderen volop in training voor de Tilburg Ten Miles

Nog een paar weken en het sportevenement Tilburg Ten Miles gaat van start. De kinderen van de vier sport-bso’s van Kinderstad zijn fanatiek deelnemer en al maanden volop in training.  Zij enthousiasmeren en begeleiden de kinderen in een goede voorbereiding. Dit jaar gaan maar liefst 130  kinderen via Kinderstad meedoen met de Familyrun (1 EM) of de Cityrun (5 km) tijdens de Ten Miles op 7 september. En voor het eerst dit jaar doen ook 20 kinderen mee met de Minirun, een funrun voor de allerkleinsten t/m 4 jaar.

De training die Dennis van Trier, sportpedagogisch medewerker van sport-bso T2 die middag op het programma heeft staan is pittig: intervaltraining. Maar eerst gaan de kinderen 2 minuten rustig warmlopen en daarna volgen enkele rekoefeningen. “Zijn jullie er klaar voor?” vraagt Dennis aan de 10 kinderen die staan te popelen om te starten. “En denk eraan, rustig beginnen, anders houd je het niet vol… 1, 2, 3 Start!!”

De wat oudere kinderen begrijpen dat wel, de jongere kinderen gaan er als een dolle vandoor. Dat geeft ook niks, het gaat om het plezier. Tijdens de training geeft Dennis tijdig instructies om alles in goede banen te leiden, zodat alle kinderen de volledige training kunnen volhouden: 1 minuut hardlopen, 1 minuut lopen,  2 minuten hardlopen, 1 minuut lopen, 3 minuten hardlopen, 1 minuut lopen, 4 minuten hardlopen 1 minuut lopen en dan weer terug.

Alles bij elkaar een kwartier hardlopen en zo bouwen de kinderen hun conditie op om straks de wedstrijd goed mee te kunnen doen.tenmileskinderstad

Wat vinden de kinderen er zelf van?

Derk (10 jr): “Ik denk wel dat de trainingen helpen om mijn tijd te verbeteren. Ik heb vorig jaar ook meegedaan.”

Demi (8 jr met gebroken arm): “Het liefst ga ik voetballen, maar dat gaat nu niet. De trainingen kan ik wel meedoen met mijn gebroken arm.”

Rik (5 jr en de jongste van het stel):  “Het is wel een beetje zwaar”, maar intussen maakt hij de vrolijkste huppelpasjes tijdens de training.

Maud (8 jr) en Anne (10 jr) doen de eerste keer mee: “Als we het niet volhouden, gaan we even wandelen tussendoor, dat mag van Dennis.”

Dennis: “Het plezier in sporten en bewegen staat bij ons voorop. Ieder kind kan meedoen, daar letten we goed op. Mijn doel is dat kinderen ervaren hoe lang je ongeveer doet over 1 EM of 5 km, zodat ze dat beter kunnen inschatten. En natuurlijk werken we aan een goede conditie. Maar: meedoen is belangrijker dan winnen!”