Nieuws

Kirks dikdik geboren
Let op! Dit artikel is al 78 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kirks dikdik geboren in Safaripark Beekse Bergen (video)

In Safaripark Beekse Bergen is een Kirks dikdik geboren. Het gaat om een vrouwtje, dat de dierverzorgers de naam Jill hebben gegeven. Het is slechts de tweede Kirks dikdik die dit jaar geboren werd in een Nederlandse dierentuin. 

Kirks dikdik

De Kirks dikdik is een kleine antilopesoort, die te herkennen is aan zijn geelachtig grijze tot roodachtig bruine vacht op de rug. De buik van deze dieren is vaak grijsachtig tot wit van kleur. Een mannelijke Kirks dikdik heeft korte, puntige hoorntjes. De komende tijd zal Jill nog op stal verblijven, totdat zij groot is om samen met haar moeder het buitenverblijf te ontdekken.

Hoog geluid

De Kirks dikdik dankt zijn naam aan het geluid dat hij maakt als hij schrikt. Wanneer deze diersoort schrikt, rent hij weg met een reeks zigzagsprongen, waarbij een hoog geluid te horen is dat klinkt als ‘zik-zik’ of ‘dik-dik’.

Leefgebied

Deze diersoort komt voor in de drogere streken van Oost- en Zuidwest-Afrika. Hij leeft vooral in gebieden met voldoende droog en dicht struikgewas. Daar schuilt de Kirks dikdik bij gevaar en voor de hitte.

Bezoeken

Zin om een dagje Safaripark Beekse Bergen te bezoeken om bijvoorbeeld deze Kirks dikdik te bekijken? En vind je het ook leuk om binnenkort naar de Efteling te gaan? Dan hebben wij een mooie tip: de combitickets van Citymarketing Tilburg. Voor een bezoek aan beide parken betaal je samen €60,-. Daarmee profiteer je van een korting van €12,- per combinatieticket. De tickets zijn te bestellen via deze website.

Werken bij de Beekse Bergen?

Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van het team? Dat kan! Er staan nog diverse vacatures open die jij kan vervullen. De vacatures vind je via deze link. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Beekse Bergen. De tickets zijn te bestellen via deze website.