Nieuws

Kleuren- en Kruidenbuurt
Let op! Dit artikel is al 1553 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ervaringen van bewoners Kleuren- en Kruidenbuurt in een gedicht

Woon jij in de Kleuren- en Kruidenbuurt? Dan zijn ContourdeTwern en dichter Nick J. Swarth benieuwd hoe jij het wonen in jouw buurt ervaart. Jouw ervaringen en die van jouw buurtgenoten worden verwerkt in een bijzonder gedicht in wijkcentrum Het Kruispunt. In september start dit community art-project onder de noemer ‘We gooien het op het woord’.

Sociaal werker Joy’s van Lieshout: “Het Kruispunt is een multifunctionele accommodatie in een impulswijk, waar nogal wat speelt. Het is een relatief nieuw gebouw met diverse organisaties maar het heeft ook een functie als wijkcentrum. Dat willen we beter zichtbaar maken. Door het gebouw een persoonlijkere uitstraling te geven, wordt de sfeer verhoogd en wordt het nog meer van de wijk.”

Inspiratiesessies

In twee inspirerende sessies gaan buurtbewoners aan de slag en wordt de identiteit van de wijk naar boven gehaald. “Dat doen we op speelse wijze”, zegt Swarth. “Uiteindelijk leidt het tot een verzameling schijnbaar losse teksten, waar ik een gedicht van maak. Daarna geeft Sander Neijnens de tekst vorm. Het eindresultaat wordt aangebracht in de trappenhal van Het Kruispunt. Zichtbaar voor alle bezoekers maar ook voor de mensen die voorbijlopen.”

De initiatiefnemers verwachten dat het project positieve energie genereert in een wijk die regelmatig negatief in het nieuws komt. Van Lieshout: “Ik weet dat bewoners dat lang niet altijd zo ervaren. Ze zijn hartstikke blij en trots om hier te wonen. Dat positieve maken we nu letterlijk zichtbaar.”

Praktische informatie

De sessies zijn op woensdag 13 en 20 september van 19.00 tot 21.00 uur in het wijkcentrum aan de Sinopelstraat. Het is de bedoeling dat je aan beide sessies deelneemt. Aanmelden kan tot 11 september via 013 468 38 57 of joysvanlieshout@contourdetwern.nl. Later dit jaar wordt het gedicht op feestelijke wijze onthuld.

Reageer op dit bericht