Nieuws

Wereldvluchtelingendag
Let op! Dit artikel is al 337 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koffiedrinken met een vluchteling tijdens Wereldvluchtelingendag

In de Tilburgse binnenstad kun je op dinsdag 20 juni koffiedrinken met vluchtelingen. Tijdens Wereldvluchtelingendag gaan zij de straat op om kopjes koffie aan te bieden aan voorbijgangers. Meer weten over dit initiatief van VluchtelingenWerk Nederland? Lees dan snel verder!

Meer verbinding

VluchtelingenWerk Nederland wil Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact brengen om te zorgen voor meer verbinding. Mohammad Alsaadi: “Ik doe mee om de afstand tussen vluchtelingen en Nederlanders  te verkleinen, dat zorgt voor meer begrip.” In verschillende Nederlandse steden kun je koffiedrinken met vluchtelingen. De organisatie hoopt die dag door heel Nederland duizend ontmoetingen tot stand te brengen.

Een kopje koffie

“Vluchtelingen in Nederland willen niets liever dan nieuwe mensen leren kennen. Het gevoel krijgen van ‘erbij horen’ draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland”, zegt directeur Dorine Manson. “Ook van Nederlanders hoort VluchtelingenWerk dat ze graag in contact willen komen met vluchtelingen. Samen een kop koffie drinken en een gesprek aangaan is iets universeels. Koffie verbindt.”

Over VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. De organisatie zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor vluchtelingen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Wereldvluchtelingendag 2017

  • Datum: dinsdag 20 juni 2017
  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur
  • Locatie: Binnenstad Tilburg
  • Meer informatie vind je online

Reageer op dit bericht