Wintertijd gaat weer in: tien gratis tips van ons

wintertijd

Het is weer zover, het moment waar niemand op zit te wachten: de wintertijd gaat in de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober om 03:00 uur in. De tijd gaat dan precies één uur achteruit. Wat betekent dat voor jou als stapganger in de Tilburgse binnenstad?

Een belletje met de gemeente Tilburg leert ons dat de horeca dit jaar op de nieuwe tijd dicht mag gaan. Dit betekent dus dat je effectief een uurtje langer kunt uitgaan. Uiteraard kun je meer doen dan een uurtje langer bier drinken. Wat ga jij doen met die extra tijd? We geven je alvast wat tips zodat jij klaar bent voor het wintertijd extra uurtje.

Geschiedenis

Maar eerst gaan we eventjes terug naar het jaar 1784. Benjamin Franklin schreef het satirische artikel An Economical Project for Diminishing the Cost of Light. Hij werd om zes uur ‘s-ochtends wakker en zag dat de zon allang op was. Verspilling volgens hem, mensen konden veel geld op kaarsen besparen als ze in de zomer een paar uur eerder zouden leven. Tijdens de eerste wereldoorlog voerden de Duitsers zomertijd voor het eerst in om geld op kolen te besparen. De huidige zomertijd/wintertijd die we volgen werd in 1977 opnieuw ingevoerd.

Onze tips

Genoeg geschiedenisles voor nu, we willen jullie niet blijven vervelen met het verleden. Wat kun je doen met een uurtje langer weekend?

  • Hij ligt zo voor de hand: je kunt een uurtje langer slapen.
  • Je kunt een extra aflevering van je favoriete tv-serie kijken.
  • Bel een vriend van vroeger op die je enigszins verwaarloosd hebt, je wilde dit al een tijdje doen. Nu heb je er een heel uur voor!
  • Sta jij op een datingapp maar heb je nooit zin in al dat geklik en gedoe? Als je van zestig swipes per minuut uitgaat en dat keer zestig doet dan kun je 3600 mannen of vrouwen ontmoeten.
  • Heb jij ook 133 ongelezen e-mails in je Hotmail mailbox die je eigenlijk al niet meer gebruikt? Nu heb je tijd om ze op zijn minst te verwijderen.
  • Stoor jij je aan de playlist van je collega’s maar ben je altijd te lui om er iets aan te doen? In een uur kun je een behoorlijke playlist samenstellen met de muziek die jij wél wilt horen tijdens het werk.
  • De meeste apparaten springen automatisch op het juiste tijdstip. Toch zijn er nog genoeg magnetrons, wekkers en horloges die dit niet doen. Je raadt het al: je kunt ze in dat uur allemaal op het juiste tijdstip zetten.
  • Beloof jij je geliefde al heel het jaar ontbijt op bed? Grijp nu je kans en pak uit!
  • Altijd al een column willen schrijven over wat jij echt belangrijk vindt? In een uur tijd kun je ver komen.
  • Denk jij nou wat een slechte lijst, dat kan veel beter. Inspireer ons en laat in een reactie achter hoe jij gebruik gaat maken van je extra uur.