Nieuws

zwembad piushaven
Let op! Dit artikel is al 710 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Na Parijs en Berlijn ook een buitenzwembad in de Tilburgse Piushaven?

Zwemmen in de Piushaven: al jaren lang is het een veelbesproken onderwerp tijdens hete zomerdagen. Officieel niet toegestaan, maar tot nu toe altijd gedoogd. Daar komt helaas vanaf dit jaar verandering in. Want, zo zegt het College van B&W, het risico wordt te groot door de scheepvaart en obstakels op de bodem van de haven. Begrijpelijk, maar ook ontzettend jammer voor alle zwemmers die in de zomer verkoeling komen zoeken. Gelukkig komt Swim to Fight Cancer met een geweldig idee!

Zwembad in de Piushaven

De organisatie van het goede doelen event (waarbij gezwommen wordt in de Piushaven) dacht namelijk: wat nou als er een zwembad wordt gemaakt in de Piushaven? Door middel van pontons die aan elkaar worden gekoppeld, kunnen stukken water worden afgezet. Hierdoor hoeft maar een klein gedeelte van de haven vrij te worden gemaakt van obstakels én heeft de scheepvaart geen last van zwemmende Tilburgers. Eerder werd een gelijk project uitgevoerd in onder andere Parijs en Berlijn.

Waar het zwembad dan zou moeten komen? Bijvoorbeeld in de buurt van RAK. Hier kunnen de pontons namelijk makkelijk worden aangesloten aan de bestaande vlonders. Maar, zegt de organisatie, misschien zijn er nog wel andere fijne plekken.

Hoe nu verder?

Het is nu eerst zaak dat het idee voor het zwembad op de agenda bij de gemeenteraad komt. Om dit te realiseren heeft de organisatie van Swim to Fight Cancer een pagina aangemaakt op de website van Maak Je Punt. Bij 50 medestanders (wat inmiddels ruimschoots gehaald is) gaat het idee besproken worden. En als de gemeenteraad het een goed idee vindt, kunnen zij het College van B&W vragen het plan verder uit te werken.

Ben jij net zo enthousiast over het zwembad in de Piushaven als wij zijn? Zorg dan dat je via deze link aangeeft dat je het plan een goed idee vindt!

Reageer op dit bericht