Koning Willem II College viert 150-jarig bestaan

Koning Willem II College

Het Koning Willem II College bestaat 150 jaar. Als oudste school voor voortgezet onderwijs in de stad trakteert ze de stad op zondagmiddag 28 februari op een spetterend programma waar muziek, dans, kleinkunst, drama en lezingen centraal staan. Tegelijkertijd wordt met het 150-jarig jubileum het 25-jarig bestaan gevierd van de muzische afdeling (nu de afdeling muzisch en topsport), waar in theorie en praktijk meer aandacht voor kunsten centraal staat.

150-jarig bestaan Koning Willem II College

Een mix van leerlingen en oud-leerlingen treedt op in de diverse theaters in de Willem II Straat; Theater De Nieuwe Vorst, muziekpodium Paradox, Cinecittà en de synagoge. Zomaar een greep; er is dans van Stefan Ernst en Sabine Molenaar, streetdance, muziek van het Willem II-Jazzkollektief met Sanne Rambags, Bram en Jasper Stadhouders verzorgen een optreden samen met Sietse van Erve en Onno Govaert, poëzie van Pingpong Poëzie, Ivo en Guido de Wijs zijn actief, drama vertoond in monologen maar ook collectief en ik workshopvorm, lezingen door Willem Bosch en Jasper Naaijkens over film, en van senator Alexander Rinnooy Kan over onderwijs. Voor de laatste moet voor de zekerheid van tevoren ingetekend worden door een mail te sturen naar j.deveer@willem2.nl.

Tentoonstelling

Op het adres Spoorlaan 394B wordt op dezelfde middag om 12:30 uur een tentoonstelling van beeldend werk van oud-leerlingen geopend door wethouder van onderwijs Marcelle Hendrickx. Werk van Jeroen Vinken, Luc Verschuuren, Bart van Zummeren, René Donders en vele anderen zal te zien zijn, helaas geen werk van oud leerling Vincent van Gogh.

Het programma is te vinden op de website van de school; www.willem2.nl en in de flyers verspreid op verschillende locaties in de stad.

programma-willem-II-college