Koningsdag Tilburg: hier is het te doen

Amsterdam, Eindhoven, Breda of Arnhem? Dacht het niet! Tijdens Koningsdag heeft Tilburg genoeg te bieden en voor ieder wat wils. Er zijn allerlei markten en braderieën en leuke activiteiten om met de kids heen te gaan. Ook aan de feestvierders is gedacht. Lees snel verder voor de leukste feestjes tijdens Koningsdag Tilburg

Korte Heuvel

Na het super feest tijdens Koningsnacht kun je tijdens Koningsdag ook terecht op de Korte Heuvel. Het podium staat tussen Bar Le Clochard en Café Philip klaar voor lokale DJ acts die zin hebben om een feestje te bouwen. De DJ’s die jou de Koningsdag van je leven gaan bezorgen zijn allen afgevaardigden van verschillende kroegen op de Korte Heuvel. Namens Polly Maggoo zorgt Feestdj Barry voor de fijne deuntjes, DJ Tino en Tommy Santo weten namens Bar Le Clochard de sfeer er goed in te brengen en Lanterfantje is namens Café Philip vertegenwoordigd. Wat wij zeker weten: er gaat gedanst worden, er gaan strandballen het publiek in en jullie hebben de dag van je leven. Kort samengevat:

  • Gratis toegang
  • om 14:00 uur begint het spektakel
  • om 23:00 uur gaat het geluid op de Korte Heuvel uit, het feest gaat verder in de kroeg

Piusplein

Heb jij een foute muzieksmaak? Ga jij uit je dak bij alle 90’s feestjes en draai je thuis regelmatig je ‘guilty pleasure’? Dan raden wij jou aan om tijdens Koningsdag het Piusplein op te zoeken. Het plein staat volledig in het teken van ‘Guilty Pleasure’. Geen nummer is gek genoeg en geen enkel danspasje is te fout. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan weten wij waar jij tijdens Koningsdag te vinden bent. Kort samengevat:

  • Gratis toegang
  • Verschillende live acts
  • Mogelijkheid tot het live aanvragen van jouw ‘guilty pleasure’

Oranjestraat

In de Oranjestraat kun je tijdens Koningsdag genieten van soul, funk, disco en jazz op vinyl! DJ Cinta Soul neemt een aantal collega DJ’s mee om de fijnste platen te spelen. Tussen 20:00 – 24:00 uur sluiten duo Aal & Bir het buitenevenement af waarna het feestje bij Gin Fizz doorgaat met CML, resident DJ bij Gin Fizz. Kort samengevat:

  • Toegang is gratis
  • Van 14:00 – 24:00 uur
  • Inclusief vintagemarkt (vinyl, boeken, fashion)
  • De Gin Fizz Cocktailbar staat klaar

Stadhuisstraat

Frank Smeekens, wie kent hem niet? Mocht je hem nou niet kennen, zorg dan dat je tijdens Koningsdag te vinden bent in de Stadhuisstraat. Om 17:00 uur staat Frank namelijk op het podium om een live optreden te verzorgen. Ook Wesley Bronkhorst is te vinden in de Stadhuisstraat en pakt vanaf 19:00 uur de microfoon stevig vast in zijn handen. Natuurlijk kun jij al veel eerder terecht in een van de gezelligste straatjes van de binnenstad. Het grootste feest vier je weer in het kleinste straatje! Kort samengevat:

  • De toegang is gratis
  • Naast live optredens staan er verschillende DJ acts geprogrammeerd
  • Na de optredens gaat het feest vrolijk verder in de kroegen

Meer tijdens Koningsdag

Naast de vele feestje zijn er nog veel meer leuke activiteiten in onze mooie stad:

Alles over Koningsdag in Tilburg

Wil jij op de hoogte blijven van alle activiteiten, acties en evenementen tijdens Koningsdag? Bekijk dan regelmatig www.tilburg.com/koningsdag. Heb jij nog een goede tip voor Koningsdag in Tilburg? Laat het dan vooral even weten in de reacties.

Bekijk hier de foto’s van Koningsdag 2014