Koningsdag Tilburg: markten en braderieën

Bijna mogen we onze oranje shirts weer uit de kast trekken, de fietsen van de kinderen versieren en rood-wit-blauwe vlaggetjes op onze gezichten schminken. Het is namelijk bijna Koningsdag. Ook in Tilburg wordt deze dag uitgebreid gevierd. Bekijk hier de leukste markten en braderieën tijdens Koningsdag Tilburg 2015. 

Leijpark

In het Leijpark kun je tijdens Koningsdag terecht voor het grootste gratis familiefestival tijdens Koningsdag in Tilburg. Er is van alles te beleven in het Leijpark. Er zijn verschillende activiteiten en ook voor muziek wordt gezorgd. Natuurlijk kun je ook lekker rondstruinen tussen de vele kramen in het park. Tussen 12:00 – 18:00 uur ben je van harte welkom op de Oranje Franje Kindermarkt. Ook in het Leijpark op dat moment: de aankomst van de Oranjerally.

Pieter Vreedeplein

In het centrum kun je ook koopjes jagen tijdens Koningsdag. Op het Pieter Vreedeplein komen kinderen oude spulletjes verkopen, muziek maken, dansen, theater maken en voorstellingen geven tijdens de Kinderkleedjesmarkt. Tussen 10:00 – 18:00 uur is iedereen welkom op het Pieter Vreedeplein.

Oranjestraat

In de Oranjestraat staat tijdens Koningsdag een vintage-markt. Wat je kunt verwachten: vinyl, fashion, food, boeken en lekkere cocktails van Gin Fizz. Tegelijkertijd kun je genieten van de outdoor editie van Goddelijke Sessies met Cinta Soul & Friends.

Korvel

De Korvelseweg staat met Koningsdag in het teken van een leuke vrijmarkt, optredens, verschillende attracties en activiteiten voor jong en oud. Tussen 10:00 – 17:00 uur ben je welkom op de Korvel en de toegang is natuurlijk gratis. Vintage spulletjes, tweedehands kleding en leuke accessoires voor in huis, je vindt ze tijdens Koningsdag!

Heyhoef

Tijdens Koningsdag is er een grote kindervrijmarkt bij winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof. Door de grote populariteit voorgaande jaren, is de markt uitgebreid met meerdere marktplaatsen. Naast het plein is ook de stoep in de richting van het Reeshofpark toneel voor de kindervrijmarkt dit jaar. Ben je klaar met het neuzen tussen de leuke spulletjes? Dan is er nog veel meer vertier. Er wordt namelijk ook voor straattheater gezorgd en bij de groenstrook aan de Camphoefdreef in de Reeshof vindt de kermis plaats.

De Hasselt

Traditiegetrouw kun je tijdens Koningsdag terecht op De Hasselt voor de 43e editie van Koningsdag Braderie De Hasselt. Ruim 100 kramen en verkoopwagens zijn aanwezig in de Hasseltstraat en op het Textielplein. Naast kramen is er een podium met diverse artiesten, zijn er leuke kinderactiviteiten en kun je een hapje eten en drinken. De braderie is tussen 10:00 – 17:00 uur en is gratis toegankelijk.

De Blaak

In de Blaak zijn er ook activiteiten rondom Koningsdag in Tilburg. Kinder Vakantie Werk De Blaak organiseert een hoop activiteiten voor de jeugd. Onder andere een rommelmarkt, luchtkussens, optocht met versierde fietsen en spelletjes voor de kids. Tussen 9:30 – 14:00 uur ben je welkom op het KVW terrein aan de Beeklaan. Kaarten voor de rommelmarkt zijn €1,- en een Kidscard kost €2,50.

Meer Koningsnacht en Koningsdag

Houd dit artikel goed in de gaten, indien er meer informatie is, wordt het aangevuld. Wil jij op de hoogte blijven van alles wat speelt rondom Koningsnacht en Koningsdag? Bezoek dan regelmatig www.tilburg.com/koningsdag zodat je alles rondom Koningsdag in Tilburg op je netvlies hebt.