Nieuws

koningsdag Willem II
Let op! Dit artikel is al 1587 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koningsdag Willem II: onthulling standbeeld Jan van Roessel, spelerspresentatie en veel meer

Willem II gooit aanstaande zaterdag de stadionpoorten open en heet alle supporters, sponsoren en vrijwilligers van harte welkom tijdens Koningsdag, de jaarlijkse open dag van Tilburgs trots. De hele middag wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. 

Het meest bijzondere aan deze editie van Koningsdag is toch wel de onthulling van het standbeeld van Jan van Roessel. Jarenlang hebben betrokken supporters bloed, zweet en tranen gegeven om geld in te zamelen voor het standbeeld van een van de meest legendarische voetballers die ooit het rood-wit-blauw gedragen heeft. De onthulling van het levensgrote standbeeld vindt om 13:30 uur plaats. Op de sokkel van het beeld staat de Club van 100: oftewel alle spelers die meer dan honderd wedstrijden voor Willem II hebben gespeeld. Het kunstwerk van Wilma Bevers wordt onthuld door de weduwe van Jan van Roessel.

Programma voor jong en oud

Het hele voorplein van het stadion wordt voorzien van activiteiten voor jong en oud. Zo kan de jeugd een balletje trappen, springen op meerdere trampolines en tekeergaan op de stormbaan. Natuurlijk is supporterscafé D’n Beitel geopend voor een lekker biertje en wordt er ook voor lekkere hapjes gezorgd.

Om 14:15 uur worden de spelers en technische staf door PowNed-verslaggever Dennis Schouten gepresenteerd op het podium. Daarna kunnen de kids natuurlijk handtekeningen jagen en mag ook jij met je favoriete speler op de foto.

  • 13:00 uur: welkomstwoord
  • 13:30 uur: historische onthulling standbeeld Jan van Roessel
  • 14:15 uur: spelerspresentatie
  • 15:00 uur: handtekeningen jagen en foto’s scoren van jouw Willem II helden
  • 17:00 uur: einde Koningsdag

SeizoenClubCard aanschaffen

Natuurlijk kun je je tijdens Koningsdag ook van je plek in het stadion voor komend seizoen verzekeren. Wil je liever online een SeizoenClubCard kopen en daarmee het hele seizoen de Tricolores naar de overwinning schreeuwen? Ga dan vandaag nog naar de online webshop van Willem II. Tip van de redactie: wist je dat kinderen dit jaar gratis naar Willem II kunnen? Meer informatie over deze actie lees je hier.

Voor de trouwe supporters die hun SeizoenClubCard al besteld hebben, heeft Willem II een leuke verrassing. Je kunt namelijk helemaal gratis een introducé meenemen naar de eerste thuiswedstrijd op zondag 13 augustus tegen Excelsior. Meer over deze actie kun je hier vinden.

Nieuwe gezichten Willem II

Bij Willem II zijn er een hele hoop spelers vertrokken. De technische staf van Willem II is afgelopen seizoen druk bezig geweest met het ‘nieuwe Willem II’. Talentvolle spelers als Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Kostas Tsimikas, Pedro Chirivella, Bartek Urbanski, Karim Coulibaly en Daniel Crowley werden aangetrokken. Waarschijnlijk worden er de komende weken nog nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd.

Reageer op dit bericht