Nieuws

koningsdag
Let op! Dit artikel is al 266 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koningsspelen, borrelpakketten & thuisoptredens: zo kan Tilburg alsnog genieten van Koningsdag

De berusting dat we dit jaar niet uitzinnig Koningsdag kunnen vieren, is er helaas al wel eventjes. Veel evenementen zijn afgelast of worden verplaatst. Ook de vrijmarkten gaan helaas niet door. Toch zijn er nog genoeg initiatieven die ervoor zorgen dat je Koningsdag leuk kunt maken, ook vanuit huis. Wij geven wat tips. 

Uitgelichte tips

Tip #1: Koninklijke picknickbox van EethuisTwintig

koningsdag eethuis twintig

Deze picknick is ideaal om thuis in de tuin, op je balkon of voor de deur van te genieten. Hij zit vol met een aantal Eethuis Twintig-klassiekers en is helemaal in oranje-stijl. Van een oranje sapje en kaas tot nootjes van Koning Noten en wortels om te dippen. Ook heerlijke dips met Libanees brood, couscous, vleessoorten als porchetta en coppa di parma zijn in de picknickbox te vinden. Voor €32,50 (twee personen) haal je deze Koninklijke Picknickbox in huis. Af te halen of te bezorgen op Koningsdag 2020.

Tip #2: @home Koningsspelen

De Koningsspelen gaan dit jaar niet door, maar daar hebben Tilburgse gymdocenten iets leuks op bedacht: de @Home Koningsspelen. Dit is een sportdag waaraan kinderen en ouders thuis mee kunnen doen. Denk aan sportieve spelletjes die je thuis kunt doen zoals touwtrekken, wc-rol mikken en verspringen. Ook de dans die elk jaar wordt bedacht, gaat dit jaar vanuit huis door.

Tip #3: Broodje Jantje at home

Prins Constantijn noemde het Broodje Jantje fenomenaal en dat zorgt ervoor dat dit stukje Tilburgse erfgoed een bijzondere band heeft met Koningsdag. Daarom gaan ze dit weekend doe-het-zelf-pakketten van Broodje Jantje rondbrengen in Tilburg zodat je thuis een Jantje Rood kunt maken. Lekker toch?

Meer tips

Maar uiteraard zijn er nog meer initiatieven tijdens Koningsdag. We zetten er een aantal op een rijtje:

Hang je vlag uit

2020 is het jaar dat heel Nederland Koningsdag thuis viert. Onder het motto: ‘Tilburg vlagt samen’ wil Oranje Comité Tilburg dat heel Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout oranje kleurt!

Het Oranje Comité Tilburg heeft elk jaar een actie, die ook dit jaar weer door kan gaan. Mensen die al heel vroeg de nationale driekleur mét oranje wimpel buiten hebben hangen, worden namelijk beloond met een lekkere taart. Dit jaar met een bijzonder tintje doordat het Oranje Comité Tilburg 100 jaar bestaat! Uiteraard wordt bij het bezorgen de 1,5 meter in acht gehouden en zet het comité de taart na het aanbellen neer met een begeleidende brief.

Missen we iets?

Tip je mede-Tilburgers door de verschillende initiatieven in de reactie te zetten. Samen maken we er, helaas vanuit huis, een mooie Koningsdag van!

Reageer op dit bericht