Nieuws

schouwburg-slider
Let op! Dit artikel is al 445 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koninklijk paar en prinses Beatrix aanwezig bij Koningsdagconcert Tilburg

Het Koningsdagconcert is dit jaar in Theaters Tilburg, op maandagavond 3 april. Hierbij zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig.

Foto: merktilburg.nl

Deze editie van het Koningsdagconcert wordt uitgevoerd door de 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson. Samen met het Tim Kliphuis Trio, de Tilburgse performer-componist Tom America en het accordeonduo Toeac, en de eveneens uit Tilburg afkomstige pianist Jan Willem Rozenboom. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage aan de avond. Choreograaf Ed Wubbe maakte voor hen een choreografie op muziek van Benjamin Britten. Componist Bob Zimmerman gaf ze de hoofdrol in de finale.

Koningsdagconcert Tilburg

Het uitgangspunt voor het Koningsdagconcert is een toegankelijk en gevarieerd programma samen te stellen waarin de klassieke muziek een belangrijke rol speelt. Het concert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voor Koningsdag. Het initiatief hiervoor werd in 1985 genomen door koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 is het concert in de provincie waar de koninklijke familie Koningsdag viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Te zien op NPO

Het Koningsdagconcert is voor genodigd publiek, maar wordt op Koningsdag, donderdag 27 april, uitgezonden tussen 21:10 en 21:55 uur op NPO2.

Reageer op dit bericht