Nieuws

dak
Let op! Dit artikel is al 603 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kosten voor een nieuw dak en bespaartips

Ben je woonachtig in Tilburg en is het tijd voor een nieuw dak? Is het alweer een tijd geleden dat je een nieuw dak hebt laten leggen of ben je niet verhuisd in of naar Tilburg? Een nieuw dak leggen is een hele ingreep waar je niet zomaar aan begint. Het is dus goed om te kijken naar de kosten van een nieuw dak. Lees verder voor de gemiddelde kosten van een nieuw dak en enkele bespaartips.

Wat kost een nieuw dak?

De kosten van het nieuwe dak hangen van allerlei factoren af. Is het een plat dak of een schuin dak met dakpannen of riet? Natuurlijk speelt de grootte van je dak ook mee. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een nieuw dak per m2.

  • Dakpannen 40 – 75 euro
  • Plat dak 75 – 100 euro
  • Rieten dak 80 – 100 euro
  • Dakbeschot 90 – 150 euro
  • Dakisolatie 40 – 60 euro

Kosten nieuw dak met dakpannen

Heeft jouw huis in Tilburg betonnen of keramische dakpannen? Het materiaal heeft invloed op de kosten van het nieuwe dak. Een nieuw dak met betonnen dakpannen kost je ongeveer 2.500 euro. Keramische dakpannen zijn duurder, maar gaan wel langer mee. Een nieuw dak kost je dan ongeveer 4.600 euro.

Kosten nieuw dak met plat dak

Voor een plat dak heb je ook keuze uit verschillende materialen: bitumen en EPDM. De kosten van een nieuw dak met bitumen dakbedekking liggen lager, ongeveer 2.300 euro. EPDM kost ongeveer 3.300 euro, maar het is een duurzamer materiaal.

Overige kosten nieuw dak

Een nieuw dak heeft meer nodig dan alleen dakbedekking, zoals het dakbeschot, dakgoten en dakisolatie. Bovendien kun je nog extraatjes toevoegen die de prijs omhoog krikken, zoals zonnepanelen, een dakraam of een dakkapel.

Bespaartips kosten nieuw dak

Wanneer je net bent verhuisd in of naar Tilburg wil je liever niet nog meer hoge kosten. Manieren om te besparen zijn daarom altijd welkom en wij geven je er drie:

1. Nieuw dak met de buren

Wellicht willen je buren in de wijk ook een nieuw dak? Je kan dan meer afdingen op de prijs, omdat de aannemer bespaart op vervoerskosten. Bovendien krijg je vaak hogere kortingen als er meer materiaal nodig is. Bel dus even aan bij je buren in Tilburg en wie weet krijgen jullie korting.

2. Subsidie voor nieuw dak

Bij sommige gemeentes is het mogelijk subsidie aan te vragen voor het nieuwe dak, vooral als je het nieuwe dak laat isoleren en zonnepanelen aanlegt. Alleen subsidie zal niet genoeg zijn om de

totale kosten van het nieuwe dak te dekken, maar toch scheelt dit in de kosten. Check dus of de gemeente Tilburg dit aanbiedt, zodat je hierop ook kosten kan besparen.

3. Bestel extra dakpannen

Terwijl het nieuwe dak wordt gelegd kan het voorkomen dat een paar dakpannen kapot gaan. Het is daarom handig meer dakpannen te bestellen dan nodig, zodat je er nog wat achter de hand hebt.

Financieren kosten nieuw dak

Nu je de kosten van het nieuwe dak weet, is het tijd om na te denken over hoe je die gaat financieren. Je hebt drie opties: sparen, je hypotheek verhogen of een lening afsluiten.

Sparen is het meest verstandig, omdat je niemand terug hoeft te betalen. Het duurt echter lang en niet iedereen heeft hiervoor de middelen.

Je hypotheek verhogen kan alleen als de woningwaarde hoger is dan je hypotheek. Mocht dit wel zo zijn, is het interessant om te kijken of je de hypotheek over kunt sluiten naar eentje met een voordeligere rente.

De laatste optie is een lening. De rente hiervan liggen iets hoger dan bij een hypotheek. Toch is er een manier om de lening goedkoop te houden, namelijk door Geld lenen te vergelijken. We raden hiervoor de vergelijkingssite Geld.nl aan. Je vergelijkt daar het grootste aanbod leningen, dus vind je er altijd wel een die bij je leendoel past. Bovendien geven ze je allerlei advies om je lening voordelig te houden.

Reageer op dit bericht