Nieuws

glasvezel
Let op! Dit artikel is al 286 dagen oud en wellicht niet meer relevant

KPN en gemeente Tilburg sluiten contract: straks glasvezel in heel Tilburg

Je wilt in je woning een goede verbinding voor je internet en televisie. Glasvezel is daarvoor perfect. Er worden momenteel in veel gemeente glasvezelverbindingen aangelegd. Het nadeel is dat dit behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. De aanleg hiervan loopt dan ook niet altijd even voorspoedig.

Glasvezel in Tilburg

In 2013 werd er besloten om door heel Tilburg glasvezelverbindingen aan te leggen. Helaas voor de bewoners van Tilburg werd dit in 2015 al stopgezet. De aanleg was in een aantal wijken gedaan, maar de meeste wijken zaten nog zonder een goede verbinding. Gelukkig voor de bewoners gaat de aanleg verder. KPN heeft namelijk een contract afgesloten met de gemeente Tilburg. In totaal gaat dit de gemeente rond de 55 miljoen euro kosten. Woon je ook in Tilburg? Het kan dan nog wel even duren voordat je ook gebruik kan maken van de glasvezelverbinding, het gaat namelijk 7 jaar duren voordat het af is. Omdat de aanleg zoveel werk is wordt het zoveel mogelijk gecombineerd met andere werkzaamheden in de grond.

Waarom glasvezel

Er wordt dus hard gewerkt aan de glasvezelverbindingen, in Nederland zijn er bijna 3 miljoen huishoudens die gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk. De komende jaren zal dit alleen maar toenemen. Maar wat heb je precies aan een glasvezelverbinding? We geven je de 3 grootste voordelen!

Snelheid

Eén van de vervelendste dingen van je internet is als de verbinding traag is. Als je thuis met een aantal mensen op hetzelfde moment gebruik maakt van het internet is het vaak ontzettend langzaam. Met glasvezel is dit verleden tijd. Ook al zit iedereen in huis te netflixen of iets te downloaden, met een glasvezelverbinding ben je altijd verzekerd van supersnel internet.

Stabiele verbinding

Er zijn veel factoren die je verbinding kunnen verstoren of vertragen. Door glasvezel wordt dit probleem verholpen. De verbinding loopt namelijk helemaal door tot aan je huis. Hierdoor heb je in het hele huis een stabiele verbinding.

Verbinding voor je televisie

Ook voor je televisie is het fijn als je een goede verbinding hebt. Dit wil nog wel eens anders zijn. Veel mensen hebben regelmatig last van een slechte kwaliteit van het beeld of dat het beeld vast loopt. Als je een glasvezel verbinding hebt weet je zeker dat je altijd zonder problemen televisie kan kijken. Het beeld is van hoge kwaliteit en loopt nooit vast.

Reageer op dit bericht