Krav Maga leerlingen van Taus Gym op examen

Afgelopen weekend heeft het landelijke IKMF Krav Maga Examen plaatsgevonden in Almere. Onder de strenge begeleiding van (aantal) examinatoren, waarvan één de uit Israël afkomstige Expert genaamd: Israel Tamir, hebben in totaal 86 examenkandidaten het examen afgelegd. En dat viel nog niet mee!

Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem dat steeds populairder wordt in Nederland. Het systeem bevat geen wedstrijd element en is puur gericht op het vergaren van kennis en technieken om jezelf in bedreigende situaties in veiligheid te kunnen brengen.

Ook in Tilburg zijn we bekend met Krav Maga, waar je in sportschool Taus Gym  terecht kunt voor verschillende levels Krav Maga. Van deze sportschool hebben 4 Tilburgers deelgenomen aan het examen van afgelopen weekend. Drie van hen werden getest voor het P2 level Krav Maga door Israel tamir, een van de hoogst gegradueerde Krav Maga instructeurs wereldwijd. Tamir is bovendien hoofd van de Beveiliging- en Justitiële sector binnen IKMF.

P2-examen

Het examen duurde ruim 3.5 uur en de kandidaten werden getest op verdedigingstechnieken tegen verschillende stoten, trappen, verwurgingen en multiple attackers, zowel in liggende als staande positie. Net als de trainingen, wordt tijdens het examen een zo realistisch mogelijke benadering gehanteerd, wat betekent dat een bedreigende situatie  op straat zo nauwkeurig mogelijk wordt nagebootst, zonder regels en abrupt. In principe is alles geoorloofd om jezelf te kunnen verdedigen, inclusief trappen naar het kruis. Het is maar goed dat het dragen van een toque verplicht was.

Een zowel mentaal als fysiek, zwaar examen waar de deelnemers zich op pure wilskracht en doorzettingsvermogen doorheen hebben geslagen. Onze Tilburgers? Alle drie zijn ze geslaagd voor hun P2! Hierbij feliciteren we de geslaagden en natuurlijk Taus Gym met deze mooie prestatie

Benieuwd naar Krav Maga?
www.tausgym.nl/krav-maga