Nieuws

Ik, Robot
Let op! Dit artikel is al 454 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Krijg gratis het boek Ik, Robot tijdens Nederland Leest

De campagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van robotica. Leden van de bibliotheek krijgen (zo lang de voorraad strekt) gratis het boek Ik, Robot cadeau. Ook staat tussen 1 en 30 november een aantal activiteiten op het programma die plaatsvinden in en rondom de bibliotheek. Zo zijn Ronald Giphart en Twan Huys te gast.

Ze waren een eeuw geleden al voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Wordt het een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst, praat mee over robotica!

Ik, Robot gratis

Ik, Robot is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

“Voor u is een robot een robot. Raderwerk en metaal, elektriciteit en positronen… Een brein en ijzer! Door mensen gemaakt. Als het nodig is, ook weer door mensen te vernietigen! Maar u hebt niet met ze gewerkt, dus u kent ze niet. Ik zeg u dat ze een zuiverder en beter soort zijn dan wij zijn.”

Calvin ontmoette in haar leven allerlei soorten robots. Het gaat in de negen verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden, zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel.

Isaac Asimov (1920 – 1992) geldt als misschien wel de grootste science fictionauteur aller tijden. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

Aan de Nederland Leest-editie van Ik, Robot is een extra verhaal toegevoegd, dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.

Activiteiten van de Bibliotheek Midden-Brabant

Ronald Giphart vertelt over de roman die hij samen met een robot aan het schrijven is. Twan Huys is te gast en vertelt onder andere over de boeken die hij geschreven heeft. Er is een thema-avond over de rol van robots in onze samenleving, diverse filmavonden en meer.

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten tijdens Nederland Leest op www.bibliotheekmb.nl/nederlandleest.

Reageer op dit bericht