Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1096 dagen oud en wellicht niet meer relevant

‘Kroegentocht’ voor ouders in Tilburg

Ouders van jongeren kunnen woensdagavond 25 november een kijkje achter de schermen krijgen in een aantal cafés in Tilburg. Deskundigen vertellen de ouders onder meer over het gebruik van alcohol en over veiligheid in het uitgaansleven.

Het initiatief heet Happy Ouders en is bedoeld voor ouders/verzorgers van jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Medewerkers van onder meer Novadic-Kentron, de Politie, Halt en de GGD Hart voor Brabant geven informatie. De bezoekers kunnen ook vragen stellen. Doel is om de ouders te laten zien hoe het er in het Tilburgse uitgaansleven aan toe gaat en hoe iedereen eraan bijdraagt om uitgaan zo veilig mogelijk te houden.

Happy ouders

Ouders/verzorgers van kinderen vanaf 16 jaar krijgen een uitnodiging via de post. Inwoners van Tilburg die de brief niet ontvangen hebben, kunnen zich via de website happyouders.nl aanmelden. Cafés die hun deuren openen zijn Brandpunt, Bolle, Studio en Bakker. Het project Happy Ouders wordt sinds 5 jaar met succes in Breda georganiseerd. Voor Tilburg is het de eerste keer.

Verhoging leeftijdsgrens

Er is de laatste jaren veel veranderd in de horeca. Onder meer de verhoging van de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol naar 18 jaar. Dit heeft gevolgen gehad voor jongeren in het Tilburgse uitgaansleven, maar vast en zeker ook voor ouders. Hoe zijn ouders en hun kinderen met deze wetswijziging omgegaan, wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van alcoholgebruik en hoe loopt het in de praktijk?

Reageer op dit bericht