Nieuws

Opperleuterèr
Let op! Dit artikel is al 522 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kruiken strijden om de titel ‘Opperleuterèr van Kruikenstad 2017’

Wie verslaat Opperleuterèr Christel van den Dungen, de prijswinnaar van vorig jaar, van de troon? Daar wordt antwoord opgegeven tijdens de 43e editie van het Leuterconcours van Kruikenstad 2017.

Fotobijschrift: vorig jaar won Christel van den Dungen de titel ‘Opperleuterèr van Kruikenstad 2016’.

Tijdens een middag- en avondvoorstelling in het MIDI-theater strijden diverse grappenmakers om de titel ‘Opperleuterèr van Kruikenstad 2017’. Een evenement vol humor, spanning en een carnavaleske sfeer.

Leuterconcours

Het Leuterconcours vindt plaats op zaterdag 21 januari 2017. Het leuteren is de Tilburgse versie van het ‘tonpraoten’ waarbij men verkleed als typetje op ludieke wijze de lokale actualiteit en personen op de hak neemt. Een mix van stand-up comedy en Brabantse gezelligheid dus. Op de dag van het Leuterconcours zijn er twee momenten waarop genoten kan worden van de beste leuteraars van Tilburg met een matineevoorstelling om 14.00 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur.

Kruiken die alvast de sfeer van het Leuterconcours willen proeven kunnen op zaterdag 17 december naar het evenement Vurleuteren komen. Dit is de voorselectie voor het leuterconcours. Maximaal acht deelnemers van de voorselectie mogen meedoen aan het Leuterconcours 2017.

Jury

De jurering gebeurt zowel tijdens de middag- als de avondvoorstelling. De uitslag van beide voorstellingen samen bepaalt wie zich Opperleuterèr van Kruikenstad 2017 mag noemen en wie daarnaast winnaar is van de publieksprijs. Na de avondvoorstelling zal de Prins van Kruikenstad de prijzen uitreiken.

Leuterconcours 2016

Vorig jaar wist Christel van den Dungen de titel ‘Opperleuterèr van Kruikenstad 2016’ in de wacht te slepen. Onze fotograaf Corné Hannink was aanwezig om dit vast te leggen. Ben je benieuwd naar de foto’s? Bekijk dan hier het fotoalbum.

Reageer op dit bericht