Nieuws

Kruikenstad embleem
Let op! Dit artikel is al 231 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kruikenzeikers opgelet: je kunt nu jouw ontwerp voor het nieuwe stadsembleem tijdens carnaval insturen!

De Carnavalsstichting Tilburg roept creatieve Tilburgers op om een stadsembleem te ontwerpen voor het nieuwe carnavalsmotto: ‘Ik zie oe wir war?!’. Tijdens carnaval in kruikenstad wordt het stadsembleem door velen met trots gedragen! En jij kunt als echte kruikenzeiker daar nu jouw steentje aan bijdragen. Tilburgers mogen hun ontwerp voor het nieuwe embleem insturen.

Ik zie oe wir war?!

Het stadsembleem moet aansluiten bij het nieuwe motto, want het motto gaat hand in hand met het stadsembleem. Alle Kruiken en Kruikinnen dragen dit dan ook ieder jaar met trots! Dit motto verwijst naar het afgelopen carnavalsjaar. “Wat hebben we carnaval het afgelopen jaar gemist. De wereld stond op z’n kop. Het was een wirwar. Maar volgend carnavalsjaar ben ik er weer bij. Zie ik jou dan ook weer?” Luidt de uitleg van Remco Smulders, de bedenker van het nieuwe motto.

Doe mee!

Via de website van de Carnavalsstichting Tilburg kan iedereen een embleem insturen. Dus ben jij creatief en heb je een echt groen-oranje hart? Begint het bij jou nu al te kriebelen om Carnaval in Kruikenstad vorm te geven? Neem dan deel aan de officiële ontwerpwedstrijd! Het winnende ontwerp is aankomend carnavalsjaar overal te zien en wordt onderdeel van een rijke carnavalsgeschiedenis. Na beoordeling door een deskundige jury zal de winnaar een prachtig aandenken ontvangen en uiteraard ook eeuwige roem. Stuur jouw ontwerp uiterlijk 1 mei in via de knop op de website.

Inspiratie opdoen?

Om inspiratie op te doen voor het nieuwe ontwerp kun je dit interview lezen met Remco Smulders, de bedenker van het nieuwe motto.