Nieuws

Let op! Dit artikel is al 348 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kunsteditie Museum De Pont groot succes

Museum De Pont viert in 2017 zijn vijfentwintigjarig bestaan met diverse activiteiten. Zo bood het museum van februari tot en met juni vijf keer vijfentwintig unieke kunstedities aan.

Een kunstwerk uit De Pont in je woonkamer

De reacties op de jubileum-edities van De Pont waren overweldigend. Honderden geïnteresseerden schreven zich de afgelopen vijf maanden in om een kunstwerk te mogen kopen en iedere maand werden er vijfentwintig gelukkigen geloot.

Het omzien naar de afgelopen vijfentwintig jaar is voor het museum ook een weerzien van de kunstenaars met wie De Pont een hechte relatie heeft opgebouwd. Die verbondenheid met de kunstenaars is van onschatbare waarde. Het jubileum wordt dan ook samen met hen én met het publiek gevierd.

Kunsteditie

Van februari tot en met juni presenteerde De Pont iedere maand een editie van een kunstenaar. Ieder werk werd te koop aangeboden voor €500,- inclusief lijst. Op die manier konden de bezoekers De Pont in huis halen.

Vijf kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de vaste collectie van het museum werd gevraagd om exclusief voor De Pont een editie te maken in een oplage van vijfentwintig exemplaren. Het gaat om Toon Verhoef, Charlotte Dumas, Marc Mulders, Marien Schouten en Reinoud van Vught. De schilders onder hen kozen er zelfs voor om een serie van vijfentwintig unieke kunstwerken te maken. Het doet De Pont goed dat ook met deze feestelijke actie de kunstenaars en het publiek dichter bij elkaar zijn gebracht.

Museum De Pont is de betrokken kunstenaars dankbaar voor hun genereuze bijdrage aan deze bijzondere actie ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan.

WeerZien

Wie denkt dat het nu gedaan is met de feestelijkheden bij Museum De Pont, heeft het mis. Van 16 september tot en met 18 februari 2018 is namelijk de jubileum-expositie WeerZien te bewonderen, waarbij werken uit de allereerste tentoonstelling van De Pont terugkeren naar het museum.

Reageer op dit bericht