Nieuws

kweektuin
Let op! Dit artikel is al 217 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kweektuin Retail Expo: een eigen warenhuis waar talenten, creatieven, ondernemers en consumenten samenkomen

De wereld van de retail wordt met de dag complexer. Leegstand, faillissementen en het stijgende aantal online shoppers zijn signalen dat de retail van nu toe is aan vernieuwing. Creativiteit geeft een stad weer energie. Samen met Tilburgse ondernemers gaat BANK15 experimenteren met nieuwe trends, theorieën en modellen om richting te geven aan de retail van de toekomst, met Kweektuin Retail Expo.

Kweektuin Retail Expo

In een maand tijd bouwen Tilburgse ondernemers een eigen warenhuis waar talenten, creatieven, ondernemers en consumenten samenkomen in één pand. Cheaque, Stuen, Astrid & Roel, Tilburg Circulair, Atilla en Locks The Painter vervagen hier de grenzen tussen Tech, Art en Retail waarbij zij zoeken naar vernieuwing in de sector. “We openen ons eigen warenhuis waarin we nieuwe collecties, moderne technologieën en nieuwe retail modellen exposeren en die tegelijkertijd testen aldus” Rob Haenen eigenaar Cheaque.

Samen met BANK15 en groep ondernemers zal Kweektuin Retail Expo voor iedereen toegankelijk zijn. Want waarom zou je als retailer eigenlijk maar één centrale winkel hebben en geen andere locaties waar consumenten met jouw producten en diensten in contact kunnen komen? Wat willen de consumenten van de toekomst eigenlijk? En hoe kunnen we nieuwe dingen combineren om, niet alleen innovatie te vinden in de sector, maar de stad ook toegankelijker maken voor talenten, jong ondernemers, creatieven en consumenten? Tijdens de Kweektuin Retail Expo experimenteren we de komende weken met deze vraagstukken.

Waarom nu?

De grote ketens lijken de aandacht weg te trekken van de unieke Tilburgse winkeltjes. Kleine modezaken verdwijnen en maken plaats voor grote ketens. Rob Haenen: “Om relevant te blijven als stad moeten we ontwikkelen. Ontwikkeling betekent bewegen, nieuwe dingen testen, toetsen, uitproberen en leren. En dat is iets wat we samen met de ondernemer, creatiever en talenten creëren. Daarbij is Tilburg rijk aan al deze talenten.”

BANK15 | business to make a difference

Een beweging die sociaal denkers commerciëler maakt en commercieel denkers socialer. Door steeds verrassende combinaties te vinden. Tussen mensen die een kans verdienen en mensen die ‘m allang gepakt hebben, tussen mensen met ideeën en mensen met knowhow, tussen mensen die het lef hebben om iets nieuws te doen en mensen die hun nek willen uitsteken.

Reageer op dit bericht