La Cloche neemt partycatering Bonheur over

Vanaf 1 januari 2012 neemt La Cloche de partycatering van Bonheur Horeca Groep over. Door het toevoegen van de cateringtak Bonheur op Locatie aan de bestaande catering van La Cloche, wil directeur Rogier Kuit het marktaandeel in Brabant vergroten. ‘Door de schaalvergroting kunnen wij in alle bedrijfsonderdelen duidelijke synergievoordelen behalen. Verder heeft Bonheur op Locatie een goede marktpositie opgebouwd, die voor ons heel aantrekkelijk is’. Ook het merk ‘Bonheur op Locatie’ wordt door La Cloche overgenomen.

Bonheur Horeca Groep gaat zich verder toeleggen op de horeca exploitatie van vaste en tijdelijke locaties: zoals het Koning Willem II stadion, Auberge du Bonheur, Prise d’eau Golf, de Faculty Club en EnTrada. De catering bij particulieren thuis en bij bedrijven wordt overgedragen aan La Cloche.  De directie van Bonheur bestaande uit Harrie Vermeer en Ton Gimbrère licht de strategie toe: ‘In deze tijd is het maken van keuzes noodzakelijk. Wij kiezen voor de bedrijfsvoering van onze huidige locaties, waarbij het openen van nieuwe locaties in de toekomst tot de ambities behoort’. Ook wil Bonheur verder gaan met het exploiteren van tijdelijke ‘pop-up’-locaties. Succesvol waren onder andere Westpoint,  De Stadsheer en EnTrada. Afgelopen zomer was Bonheur actief met een tijdelijk terras in de Piushaven.

La Cloche staat bekend als ‘multicateraar’ en houdt zich bezig met partycatering en exploitatie van locaties zoals Villa de Vier Jaargetijden, Audax Textielmuseum, Popcentrum 013, Tippi Wan, Esplanade en strandbad Rauwbraken. Daarnaast beschikt het bedrijf over diverse cateringconcepten. Door de overname van Bonheur op locatie komt het aantal medewerkers van La Cloche op 43.