Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3896 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Laatste kans op professionele basistraining Sensoor Tilburg

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor een goed gesprek in Tilburg

Tilburg 21 januari 2010.  Nu is de laatste kans zich aan te melden voor de basistraining voor nieuwe  vrijwilligers van Sensoor Tilburg. Iedereen, die een paar uur per week via de telefoon of chat gesprekken willen voeren, kan rekenen op een uitgebreide en professionele basistraining. Deze training draagt bij aan persoonlijke groei, kan de kansen op de arbeidsmarkt vergroten en vergemakkelijkt de instroom in het arbeidsproces. Aanmelden kan tot 29 januari.  Aanvragen van het informatiepakket met aanmeldformulier kan digitaal via www.sensoor.nl/brabant of telefonisch via 013 5441544

Sensoor: dag en nacht voor een gesprek
Sensoor is er voor mensen die graag hun hart willen luchten en hiervoor niet in hun eigen omgeving terecht kunnen. Via de telefoon is Sensoor dag en nacht bereikbaar. Chatten is dagelijks mogelijk op gezette tijden. De gesprekken zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld. De vrijwilligers van Sensoor luisteren naar de verhalen en geven de ander een steuntje in de rug. In sommige gevallen is het al voldoende om er echt even voor de ander te zijn. In andere gevallen helpen de vrijwilligers gedachten te structureren en denken mee over mogelijke oplossingen.

Uitgebreide training, persoonlijke investering
Voordat vrijwilligers aan het werk gaan, ontvangen ze een uitgebreide training. Deze is landelijk erkend door Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). De training richt zich op het ontwikkelen van gespreks- en luistervaardigheden. Maar ook zaken als eigen rol en houding in het gesprek komen hierbij aan bod. Aan de training zijn geen kosten verbonden. Dat Sensoor haar werk goed en succesvol heeft georganiseerd, blijkt ook uit de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige Inzet, Goed Geregeld’, die de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) aan Sensoor Brabant heeft toegekend.

Gesprekken via telefoon en chat
Naast het voeren van gesprekken via de telefoon, is het de laatste jaren ook mogelijk om via chat gesprekken te voeren. Uit de praktijk blijkt dat het chatten vooral wat jongere mensen aanspreekt. Psychosociale problemen als somberheid of ‘down voelen’ komen vaak aan de orde. Ook de relatie tussen ouder(s) en kind komt vaak aan bod. Aangezien bij chatten en e-mailen de stem van de persoon wegvalt en alleen een soort spreek/schrijftaal overblijft, vergt dit werk specifieke vaardigheden. Naast de algemene basistraining die alle vrijwilligers volgen, krijgen chatvrijwilligers daarom een aanvullende  training.

Aanmelden
Sensoor is op zoek naar vrijwilligers voor de telefoon en de chat. Aanmelden voor de nieuwe training kan tot 29 januari 2010. De training start 26 en 27 februari 2010. Meer informatie is te vinden op www.sensoor.nl/brabant. Het is ook mogelijk telefonisch een informatiepakket aan te vragen via 013 5441544.

Reageer op dit bericht