Tilburgse Jolein wint EK Kyokushin Karate

van der Eycken

Zondag 17 maart heeft Jolein van der Eycken het Europees kampioenschap Kyokushin Karate gewonnen in Den Haag. De Vlaamse van der Eycken is leerlinge van de Amaterasu dojo in Tilburg. 

Foto: Jolein van der Eycken (rechts) met haar coach Canan Yorulmaz

Trotse coaches

Jolein werd tijdens het EK bijgestaan door coach Canan Yorulmaz, zij heeft qua gouden medailles 1 WK, 5 EK’S en 10 NK’s op haar naam staan. Volgens Yorulmaz vocht Jolein goed, ook luisterde ze super goed en deed ze precies wat er in het trainingsplan besproken was. Ook haar trainer, Bart Dooremalen was zeer te spreken over de knappe prestatie van zijn leerlinge.

Lastige finale

Van der Eycken won haar eerste partij in Den Haag op unanieme jurybeslissing. Haar tweede partij won ze na een technische knock-out. De finale werd een fel bevochten titel-strijd die Jolein na 2 verleningen in haar voordeel wist te beslissen. Na de gewonnen finale gaf van der Eycken direct toe dat haar laatste partij de lastigste was. De 26 jarige winnares traint aan de Amaterasu-dojo aan de Ringbaan Oost in Tilburg. In het dagelijks leven staat de Vlaamse voor de klas in het middelbaar onderwijs.

Het EK-Kyokushin karate werd georganiseerd door UFC-1 legende Gerard Gordeau. Kyokushin Karate is een full-contact vorm van karate waarbij wordt gewerkt richting een knock-out of technische knock-out.