Nieuws

pop-up
Let op! Dit artikel is al 674 dagen oud en wellicht niet meer relevant

VMBO-leerlingen openen pop-up store in ETZ

Leerlingen van Onderwijscentrum Leijpark openen vrijdag 29 maart voor één dag een pop-up store. Deze staat in de centrale hal van ETZ Elisabeth. In deze tijdelijke winkel verkopen de leerlingen tussen 10.00 en 15.00 uur leuke pakketten aan patiënten en bezoekers van het ziekenhuis.

Foto: (vlnr) Thijs, Jens en Sieme

Schoolopdracht

De VMBO-leerlingen Thijs, Jens en Sieme kregen bij het vak ondernemen de opdracht een pop-up store te bedenken en te regelen. Met een beetje ondersteuning van de leerkrachten hebben ze zich vervolgens gebogen over inkoop, verkoop, administratie, marketing, magazijn en huisvesting. Vanwege de goede contacten met het ziekenhuis is besloten de verkoopkraam bij de entree van het ziekenhuis te plaatsen. De pop-up store blijft daar één dag staan.

Opbrengst naar Muziekids Studio

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Muziekids Studio in ETZ Elisabeth. Dit is een plek waar zieke kinderen onder professionele begeleiding muziek kunnen maken. En even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. De VMBO-leerlingen kozen voor de Muziekids Studio als goede doel omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen die in het ziekenhuis liggen toch plezier hebben.

Reageer op dit bericht