Nieuws

Paul Weller
Let op! Dit artikel is al 253 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Legendarische Britse singer-songwriter Paul Weller naar 013

Paul ‘The Modfather’ Weller brengt op zaterdag 23 mei zijn rijke oeuvre naar 013 voor een clubshow. De ticketverkoop begint op vrijdag 25 oktober om 10:00 uur via 013.nl.

Over Paul Weller

De legendarische Britse singer-songwriter Paul Weller begon zijn rijke carrière eind jaren 70 als de gitarist en frontman van de punkband The Jam. Weller wordt gezien als een van de meest invloedrijke artiesten uit de geschiedenis van de britpop. Door zijn succes met The Jam werd de frontman bekroond tot ‘The Modfather’ en was hij een groot voorbeeld voor latere Britse grootheden als The Stone Roses, The Smiths en Oasis. Tijdens de laatste jaren van The Jam creëerde Weller een fascinatie voor soul, wat ertoe leidde dat hij de band Style Council startte in 1983. Terwijl deze carrière voorzette, ontwikkelde Weller zijn interesse in veel andere muziekgenres als jazz, pop en zelfs house muziek. Uiteindelijk leidde dit tot een solo carrière in de jaren negentig. Onder zijn eigen naam bleef Weller succesvolle albums als ‘Wild Wood’, ‘Stanley Road’ en ‘As Is Now’ uitbrengen.

Maar The Modfather is nog lang niet klaar! Na zijn live album begin dit jaar is Weller terug op tour en komt hij naar 013. Trek je Fred Perry polo aan voor een avond vol klassiekers en nieuwe nummers uit zijn hele oeuvre.

Reageer op dit bericht