Leijparkfestival & Oranjerally tijdens Koningsdag

leijpark festival

Het is één van de gezelligste plaatsen tijdens Koningsdag in Tilburg: het Leijpark. Tijdens de oranje feestdag op 27 april 2015 staat dit park in Tilburg Zuid in het teken van het Leijparkfestival en de Oranjerally. Een gratis evenement voor het hele gezin.

Leijparkfestival

Tijdens het Leijparkfestival kunnen kinderen en ouders een kraampje huren waar ze hun oude speelgoed, kleren en andere zolderspulletjes kunnen verkopen. Daarnaast is er live-muziek, zijn er talloze eetkraampjes en wordt het hele gezin volop vermaakt met theater, toneel en spelletjes. Het festival is gratis toegankelijk en begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Een kraampje reserveren voor de markt is niet meer mogelijk. De Oranje Franje Kindermarkt is inmiddels volledig uitverkocht. Het is niet mogelijk om spullen te verkopen als je geen kraam gehuurd hebt.

Koningsdag Leypark Festival

Oranjerally

Voor de achttiende keer wordt dit jaar op Koningsdag de traditionele Oranjerally gereden. Een lint van diverse oldtimers legt een tocht naar Tilburg met als eindbestemming het Leijpark, waar op dat moment het Leijparkfestival plaats vindt. Aan de Oranjerally mogen personenvoertuigen, vrachtwagens en motoren van 25 jaar of ouder meedoen. Het vertrekpunt dit jaar is het België Weelde. Om 11.30 uur start te rit en om 14.00 uur arriveren de oldtimers in het Leijpark. Heb jij zelf een bijzonder voertuig en wil je meedoen aan deze rit? Schrijf je dan in voor €16,50 op de website van de organisatie.

Fotoboek

Was je er vorig jaar bij? Of ben je gewoon heel erg benieuwd hoe het eraan toe gaat tijdens Koningsdag in het Leijpark? Bekijk dan ook eens de foto’s van vorig jaar. Ook dit jaar is er weer een fotograaf aanwezig tijdens het Leijparkfestival. Kom je hem tegen? Lach dan vooral heel lief en bekijk de volgende dag de foto’s op Tilburg.com.