Nieuws

dag van werken & leren
Let op! Dit artikel is al 343 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Leren is nodig én leuk! Deze week eerste editie van De Dag van Werken & Leren

Op vrijdag 25 oktober organiseert Tilburg University, samen met Bibliotheek Midden-Brabant, Omroep Brabant en Nationaal Coördinatiepunt NLQF, de allereerste editie van De Dag van Werken & Leren (DDWL) in de LocHal in Tilburg. In workshops, lezingen en debatten komt naar voren dat een leven lang leren en ontwikkelen noodzakelijk en vooral ook leuk is. De twee jongste burgemeesters van Brabant gaan in een publiekscollege in op werken als de vaardigheden die ze als burgemeester nodig hebben en het belang van jezelf blijven ontwikkelen.

Om te kunnen en blijven werken, moeten mensen ook blijven leren. Het werk verandert immers en er worden steeds nieuwe eisen gesteld. Je moet mee kunnen in de technologische, digitale ontwikkelingen, zodat je bijvoorbeeld de robot de baas blijft. Ook ‘zachte vaardigheden’ zijn nodig: creatief te werk gaan, communiceren, presenteren, in teams werken. Een ‘leven lang ontwikkelen’ is van cruciaal belang, voor werknemers en voor organisaties en daarmee voor de hele samenleving.

Workshops

Geef jezelf een update! Tijdens DDWL zijn er inspirerende workshops en lezingen en discussiëren we over werk, leren en jezelf ontwikkelen. Hoe pak je dat aan? Waar sta je zelf? Waar kun je terecht? Welke tools kun je gebruiken? DDWL biedt een antwoord op deze vragen en nog veel meer kennis, informatie en inspiratie. Er worden bijvoorbeeld workshops gegeven door Eelloo, H!ve, Start Foundation, Image Companion, NLQF en NCVB Bedrijfsopleidingen.

Publiekscollege met jongste burgemeesters van Brabant

Om 18.00 uur is er een publiekscollege met de twee jongste burgemeesters van Brabant: Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand en Joyce Vermue, burgemeester van Zundert. Zij gaan in op vragen als: Hoe leer je een goede burgemeester worden? En wat moet je dan aan vaardigheden in huis hebben? Kan de burgemeester ook worden vervangen door een robot? Mocht je niet altijd burgemeester kunnen of willen blijven, hoe zorg je dan dat je weer nieuw werk kunt vinden?

Meer informatie

Op ddwl.nl/ staat meer informatie over deze dag. Het programma wordt de komende weken aangevuld. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site gratis aanmelden en zijn dan van harte welkom op vrijdag 25 oktober van 9.30 tot 19.00 uur in de LocHal in Tilburg.

Reageer op dit bericht