Nieuws

levende kerststal
Let op! Dit artikel is al 477 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Update: helaas geen levende kerststal in Tilburg dit jaar

UPDATE 3 DECEMBER: HELAAS GEEN LEVENDE KERSTSTAL IN TILBURG DIT JAAR. WAARSCHIJNLIJK IS DE KERSTSTAL EEN TE GROTE TREKPLEISTER EN KUNNEN DE CORONARICHTLIJNEN NIET GEHANDHAAFD WORDEN. DAARDOOR HEEFT GEMEENTE TILBURG BESLOTEN DAT DE LEVENDE KERSTSTAL NIET DOORGAAT. 

Het was vorig jaar één van de trekpleisters van het Winter in Tilburg programma in de binnenstad: Alpaca Blackie. Goed nieuws voor iedereen die houdt van alpaca’s en andere leuke dieren: de levende kerststal komt terug naar het Pieter Vreedeplein.

Naast alpaca’s komen er ook geitjes, schapen, pony’s, ezeltjes, konijnen en kippen in de levende kerststal te staan. Van maandag 14 december tot en met zaterdag 26 december staat de levende kerststal op het Pieter Vreedeplein. De openingstijden van de levende kerststal worden op een later moment bekend gemaakt.

Winter in Tilburg

Hoe de rest van het Winter in Tilburg programma vorm krijgt, hangt af van de actuele maatregelen omtrent bestrijding van het coronavirus. Wat wel zeker is, is dat er vanouds wordt ingezet op een warme en sfeervolle winterperiode in de binnenstad.

Sfeerverlichting

Dat betekent dat we in Tilburg ook weer kunnen genieten van prachtige sfeerverlichting. Momenteel zijn ze al bezig met het bevestigen van de sfeerverlichting. Eind oktober moet de sfeerverlichting gaan branden. Anders dit jaar: waarschijnlijk brandt een deel van de verlichting ook overdag. Zo wil het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg het op grauwe dagen ook overdag gezellig maken.

Ook leuk om te melden: waarschijnlijk komen er dit jaar niet één, maar meerdere audiovisuele projecties op mooie plekken in de stad. Eerder konden we al genieten van een prachtige projectie op de Heuvelse kerk. Dat worden er dit jaar naar alle waarschijnlijkheid meerdere. Alles over de sfeerverlichting lees je in dit artikel.