Nieuws

Pinksterweekend
Let op! Dit artikel is al 44 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Leuke activiteiten en (food)tips voor een lang en warm Pinksterweekend

Geen MeiMarkt dit weekend en ook geen Hap Stap Festival. Maar laten we positief blijven: er is genoeg om naar uit te kijken. Een extra dagje vrij bijvoorbeeld. Of het heerlijke weer! Heb je nog geen plannen en ben je op zoek naar inspiratie? Wij helpen je verder met een aantal tips voor activiteiten en lekker eten & drinken. Lees snel verder!

Activiteiten tijdens het Pinksterweekend

Heb je zin om iets leuks te doen tijdens het Pinksterweekend? Wij hebben een aantal tips in (en rondom) Tilburg voor je op een rijtje gezet:

#1 Drive Thru bij GroenRijk Tilburg

Wil je in de tuin aan de slag? Maar mis je nog de juiste planten, bloemen, potgrond of andere materialen? GroenRijk Tilburg organiseert weer een Drive Thru op 30 & 31 mei. Het mooie is dat je niet eens uit je auto hoeft te stappen! Je wijst aan wat je nodig hebt en het wordt zo in je auto geladen. De Drive Thru is bereikbaar van 10.00 – 17.00 uur (za) en 11.00 – 17.00 uur (zo).

Extra fijn: de proeftuin van Groenrijk opent op 2 juni weer geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarom delen ze maandag gratis koffie en wat lekkers uit in het tuincentrum.

#2 Buiten zwemmen in regio Tilburg

Tijdens een lang en warm Pinksterweekend mag dit natuurlijk niet ontbreken! Inmiddels zijn er meerdere zwemplassen en buitenzwembaden geopend. Voor een actueel overzicht kun je het beste deze pagina bekijken. En let op: zorg dat je te allen tijde anderhalve meter afstand houdt!

#3 Skeeleren in en rondom Tilburg

Skeeleren is populairder dan ooit! Dat merkten we wel toen we vorige week een artikel deelden met fijne skeelerroutes in Tilburg. Maar mocht je ook buiten Tilburg nog een leuk stukje willen skaten: F.E.E.S.T. (Friday Early Evening Skate Tilburg) heeft ook hun favoriete routes met ons gedeeld. Bijvoorbeeld een route langs de Koningshoeven, een rondje Ringbaan, Stukkie Goirle of naar Haaren en weer terug.

#4 Openingsdag Beachclub Côte Súr Vive

Op Tweede Pinksterdag opent om 1 juni Bleachclub Côte Súr Vive in de Spoorzone. Om de opening te vieren, vindt er deze dag een speciaal programma plaats. Met onder andere foodtrucks, mini-live-turbo-concerts, StadUpCoronaComedy en verschillende DJ’s. Dus reserveer een ticket en relax met je voetjes in het zand!

#5 Bootje huren

De wind door je haren, zon vol op je hoofd, lekker drankje erbij en af en toe een voetje in het water. Een bootje huren is heerlijk! Check even op de website van Tilburg te Water waar je eventueel nog een bootje kunt huren in de Piushaven. Een andere optie: een bezoek brengen aan Speelland Beekse Bergen en daar een waterfiets huren!

Foodtips tijdens het Pinksterweekend

Wil je jezelf eens even lekker culinair verwennen? Dan kun je uiteraard vanaf 1 juni weer uiteten of terrassen bij je favoriete zaken in Tilburg. Heb je nog niet gereserveerd? Probeer dat dan nog snel te doen! Wil je op een andere manier het lekkere weer combineren met goed eten? Dan hebben we nog wel wat tips:

  • Zomer in een mandje: stuur een appje, deel je locatie, betaal je Tikkie en er wordt een heerlijke picknickmand op jouw locatie bezorgd.
  • IJsje halen bij Softy’s: op zaterdag 30 mei opent ijsbar Softy’s in de Spoorzone. Vers softijs met funky smaken zoals cornflakes, eggs & bacon.
  • Picknickbrunch van Van Der Valk Gilze-Tilburg: bestellen kan tot en met 28 mei, en afhalen kan op 31 mei. En ja, het pakket zit vol heerlijke brunchgerechten.
  • Taco’s lunchen in het Spoorpark: perfect als je een lunch wilt combineren met een leuke wandeling. En de taco’s zijn een echte aanrader!
  • Intermezzo drive thru: deze mag natuurlijk niet ontbreken! Coronaproof een heerlijk ijsje halen in Tilburg Noord.
  • Foodtruck drive thru: en nu we het over drive thru’s hebben, dit is het laatste weekend van de Foodtruck drive thru bij het ibis Hotel.
  • Picknickpakket ophalen: ook Anne Travel Foodie biedt heerlijke picknickpakketten aan. Fijn voor als je ergens lekker in een parkje wilt zitten!
  • Actie bij Natuurlijk Tilburg: bij het tuincentrum ontvang je dit Pinksterweekend een gratis kopje koffie to go.

Andere tips

Heb jij nog een gouden tip voor ons en je mede-Tilburger? Laat het dan even weten in de reacties.

Reageer op dit bericht