Levensboom nieuw bij Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant (voorheen het Ronald McDonald Huis Tilburg) bestaat 10 jaar. Dat wordt aanstaande vrijdag en zaterdag gevierd. Belangrijk onderdeel is de onthulling van de speciale Levensboom waarin zowel grote en kleine sponsors een blaadje kunnen adopteren.

Op vrijdagmiddag 13 september is er een bijeenkomst voor genodigden. (Oud)bestuurders, (oud)sponsoren, relaties en vrijwilligers staan dan samen stil bij het 10-jarig jubileum en krijgen een uiteenlopend programma voorgeschoteld dat onder meer bestaat uit lezingen, een borrel en  optredens van The Jukebox Boys en Mannenkoor Renaissance uit Tilburg. Ook wordt rond 17.00 uur de speciale Levensboom onthuld, hetgeen voor de media wellicht een goed fotomoment is.

Op zaterdag 14 volgt van 11.00 tot 16.00 uur de open dag voor alle belangstellenden die meer willen weten over het reilen en zeilen van het Ronald McDonald Huis. Ook is er een feestavond voor de vrijwilligers.

Manager Franca Adriaans is blij dat er nog steeds veel mensen zijn die het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant steunen: “Of dat nu donaties zijn van particulieren, inzamelacties van scholen of bedrijven die sponsoren: alle hulp is welkom. Wij hebben het CBF-keurmerk dus onze financiële huishouding is volledig transparant. Dat is in deze tijd misschien wel goed om even te benadrukken.”

Wanneer een kind met een ernstige diagnose in het ziekenhuis of revalidatiecentrum terecht komt, verandert het leven van die familie op slag. In het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant verblijven voornamelijk ouders van wie het kind met ernstig hersenletsel is opgenomen in Revalidatiecentrum Leijpark.  Manager Franca Adriaans daarover: “Dan praat je over kinderen uit heel Nederland die als ze naar Tilburg komen vaak in coma liggen. Eenmaal ontwaakt, duurt het dan na een zware revalidatie nog een hele tijd totdat ze naar huis mogen. De vooruitzichten daarna zijn meestal erg onzeker. Wij proberen het leven van de ouders ondanks alle ellende daarom zo aangenaam mogelijk te maken. Dat ze dicht bij hun kind zijn, is natuurlijk het belangrijkste. Maar ook het contact met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten en de inzet van onze toegewijde vrijwilligers, helpt enorm bij de verwerking. Het kan iedere ouder overkomen dat zijn of haar kind in deze situatie belandt. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders dichtbij te hebben. In het Ronald McDonald Huis kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan. Daarom is het belangrijk dat iedereen weet dat wij er zijn en wat we doen, zodat er financiële middelen binnen blijven komen. Want het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant ontvangt geen subsidie. Wij moeten dus onze eigen broek ophouden. En dat kan alleen met de steun van particulieren en bedrijven die ons een warm hart toedragen.”

Programma 10 jarig jubileum Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Vrijdag 13 september

– 15.00 – 15.30 uur Ontvangst gasten in de Aula van het Elisabeth Ziekenhuis
– 15.30 – 16.30 uur Officiële gedeelte:
– Opening door Frank van Pamelen
– Openingswoord door Jan Melis (voorzitter RMcDH)
– Toespraak door de heer Jongerius
– Muzikaal intermezzo door “The Jukebox Boys”
– Videoboodschap Marja van Bijsterveldt (directeur Kinderfonds)
– Toespraak Marjan Oudeman/Remke Brand (Kinderfonds)
– Muzikaal intermezzo door “The Jukebox Boys”
– Toespraak en film door Vincent Buijtendijk (RCL)
– Afsluiting door Frank van Pamelen
– 16.30 – 18.00 uur Borrel in de tuin van het Ronald McDonald Huis + muzikaal intermezzo door “Mannenkoor La Renaissance”
– 17.00 uur Onthulling Levensboom (Franca met sponsors)
– 19.30 – 23.30 uur Feestavond vrijwilligers met partner (Etenstijd)

Zaterdag 14 september

– 11.00 – 16.00 uur Open Huis voor bewoners van Tilburg, oud-vrijwilligers, medewerkers EZ, RCL en Damast