Levenslied meest duurzame Brabantse festival

Festival van het Levenslied

Het Festival van het Levenslied is beloond met het bronzen duurzaamheidscertificaat. Het is voor het eerst dat zo’n predicaat wordt uitgereikt in Brabant.

Duurzaam

De Stichting Duurzaam Organiseren heeft samen met Stichting Milieukeur de Barometer Duurzame Evenementen ontwikkeld. Er wordt onder andere getoetst op het gebied van afval, catering, schoonmaakmiddelen en energie. Het Festival van het Levenslied voldeed tijdens de zilveren editie, afgelopen juni, aan deze voorwaarden.

Voorzitter Maurits Hirsch Ballin

Voorzitter Maurits Hirsch Ballin is blij met het duurzaamheidscertificaat: ‘Ik ben enorm trots dat ons festival deze groene primeur heeft in Brabant.” De Tilburgse evenementenwethouder Erik de Ridder ziet het als een grote stap naar de toekomst: “Dat het Festival van het Levenslied het certificaat ontvangt dient als inspiratie voor al onze evenementen. Hoe kunnen we onze evenementen zo duurzaam mogelijk maken? Samen met de Stichting Duurzaam Organiseren gaan we hiermee aan de slag.”

Het festival van het Levenslied bestaat 25 jaar. Al die jaren werd het in de binnenstad gehouden. Maurits Hirsch Ballin: Met het certificaat laten we zien dat we oog hebben voor de leefomgeving van veel Tilburgers. Wij willen graag het festival in de binnenstad blijven organiseren. Door dat duurzaam te doen blijft het voor iedereen leuk.”

Stichting Duurzaam Organiseren ziet meer kansen in de stad. Inmiddels wordt er met een groot aantal evenementen gepraat over verduurzaming. De verwachting is dat al dit jaar de eersten in de voetsporen van het Festival van het Levenslied zullen treden.

Sfeerimpressie

De sfeer proeven van Levenslied 2015? Bekijk de sfeerimpressie hieronder of de volledige fotoalbums op onze website.