Nieuws

Volkszanger_junior
Let op! Dit artikel is al 292 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het Festival van het Levenslied zoekt een junior volkszanger

Ben je tussen de 8 en de 15 jaar? Kun jij heel mooi en met veel gevoel een Nederlandstalig liedje zingen? Doe dan mee aan de Volkszanger Junior en win privé-les van onze zangcoaches én een optreden op het Festival van het Levenslied!

Samen met het Festival van het Levenslied gaat Factorium Podiumkunsten op zoek naar dat ene jonge talent dat het levenslied als geen ander kan zingen. Iedereen kan meedoen! En als je wint, gaat er iets heel bijzonders gebeuren: je mag 11 juni optreden op het hoofdpodium van het Festival van het Levenslied! Om je daarop voor te bereiden, krijg je coaching van een professionele zangdocent en een performer van Factorium podiumkunsten. Misschien word je wel ontdekt! Dus: durf te dromen en doe gewoon mee!

Wat moet je doen?
Stuur voor 8 mei 2017 een filmpje waarin je je voorstelt én waarin je jouw favoriete Nederlandstalige liedje zingt naar volkszangerjunior@factorium.nl. Kies een liedje dat bij jou past en bij het Festival van het Levenslied. Denk aan artiesten als André Hazes (jr.), Marianne Weber, Charlène, Frans Duijts, etc. Uit de ingezonden filmpjes worden de beste 10 kandidaten uitgekozen. Je krijgt voor 10 mei bericht of je bij de selectie zit.

Selectiedag op zaterdag 13 mei
Op zaterdag 13 mei mogen de beste 10 deelnemers de sterren van de hemel zingen voor onze jury. Om alle kinderen daar goed op voor te bereiden, krijgen ze eerst een workshop waarin ze nog beter leren performen! De jury maakt dezelfde middag nog bekend wie Dé Volkszanger Junior 2017 wordt.

Wie is de jury en waar letten ze op?
De jury bestaat uit een professionele zangcoach en een performance-coach van Factorium Podiumkunsten. Zij worden versterkt door Mats van Heusden (10 jaar). Mats won vorig jaar en mocht optreden op het hoofdpodium van Festival van het Levenslied (zie foto). Je kent hem misschien wel, hij speelt op dit moment namelijk Ciske de Rat bij Joop van den Ende. Mats weet als geen ander wat je als kind nodig hebt om op te treden op een groot podium. 

De jury letten op het volgende
– Hoe goed je kunt zingen (toon houden, in de maat zingen
– Hoe goed je het gevoel van het liedje overbrengt (weet je bijvoorbeeld wat je zingt?
– Of je met lef durft op te treden

Meer info
Als je nog vragen hebt of als het lastig is om het filmpje naar ons te sturen, mail dan even zodat we je kunnen helpen: volkszangerjunior@factorium.nl.