Gezien in Tilburg: in de rij voor Limp Bizkit

limp bizkit

De Amerikaanse raprockformatie Limp Bizkit gaat maandagavond 8 augustus Poppodium 013 afbreken. Ze rocken al sinds de jaren negentig en deze internationale bekendheden brengen internationale fans met zich mee. Om drie uur ’s middags zitten er al acht Duitsers voor Poppodium 013 te wachten onder het genot van een biertje. Verder komen de bezoekers uit de hele BeNeLux en zelfs Polen.

Iedereen van de groep wachtenden komt uit Duitsland. Zelfs de enkele Nederlanders die ertussen zitten, wonen in ons buurland. Het gaat hier om hardcore fans. Ze worden herkend door de band, sommigen hebben weleens in de tourbus geslapen, waaronder Rianne. “Ik ben een groot fan, Limp Bizkit is mijn therapie. Zodra ze ons zien, komen ze naar ons toe en maken ze even tijd voor ons.” Tobi, ook een wachtende fan, mocht al eens een nummer meespelen met de band.

“Nederlanders zijn relaxter”

Garo is de recordhouder van de groep. Hij heeft al vierenveertig optredens bijgewoond in zo’n tien landen. Volgens hem is Nederland een van de favoriete landen van de band om op te treden. “Gezien dit de enige show is in Nederland, komen hier mensen die er echt graag bij willen zijn.” Volgens Rianne wordt het een goede show omdat Nederlanders relaxter zijn. “In Duitsland is Limp Bizkit misschien wel te groot. Daar zitten om tien uur in de ochtend al mensen voor de ingang en moet je vechten voor je plek als je terugkomt van de wc.”

Limp Bizkit-burger

De rapcoreband vermaakt vanavond drieduizend man. Joost van Abeelen van Poppodium 013 vertelt: “Zo’n 250 man komt uit het buitenland, zo’n tien procent dus. De kaartverkoop in februari ging heel snel. Op zaterdagochtend begonnen we, in de middag zaten we al op 2000. Tegen de tijd dat het maandag was, waren we uitverkocht.”

Wanneer een grote rockband onze stad aandoet, zie je dit vaak ook wel aan het straatbeeld. Mannen met flinke ZZ Topbaarden, tatoeages en flinke trek in bier en hamburgers domineren nog net niet helemaal het straatbeeld. De horeca speelt er slim op in, zo kun je bij Polly Maggoo een Limp Bizkitburger bestellen.