Nieuws

lintjesregen
Let op! Dit artikel is al 223 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Lintjesregen: 25 Tilburgers ontvangen een lintje voor hun bewezen diensten

25 Tilburgers ontvangen een lintje tijdens de Lintjesregen in Tilburg. Uit handen van burgemeester Theo Weterings hebben deze bevlogen Tilburgers een lintje ontvangen in het vernieuwde Stadhuis. Benieuwd wie? Lees dan snel verder.

Deze Tilburgers ontvingen een lintje

#1: Driss El Abassi

Driss is al ruim twintig jaar bestuurslid van de Marokkaanse moskeevereniging Masjid El-Feth. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van een nieuwe moskee in Tilburg. Driss is een echte bruggenbouwer die zorgt voor verbinding tussen de Marokkaanse gemeenschap en de rest van de Tilburgse samenleving.

#2: Peter Cools

Peter heeft 35 jaar geleden Scouting Lord Baden-Powell opgericht en is sindsdien als voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ook speelt hij al 25 jaar een belangrijke rol binnen Scouting Regio Hart van Brabant, waar hij sinds 2011 regiovoorzitter is. Daarnaast is hij al 25 jaar actief bij de organisatie van de Tilburg Ten Miles.

#3: Ben van Deursen

Ben is al ruim dertig jaar bestuurslid van het appartementencomplex aan de Salesianenstraat in Tilburg. Hij was hier penningsmeester en secretaris. Daarnaast is hij al zestien jaar vrijwilliger bij Badminton Nederland waar hij diverse functies bekleedt. Binnen de Wijkraad ‘Tilburg 3 West’ is Ben ook actief als vrijwilliger.

#4: Faaisa Geesale-Cabdi

Faaisa is al twintig jaar vrijwilliger in de wijk Wandelbos. Ze geeft onder andere naailessen in wijkcentrum het Kruispunt. In de wijk Stokhasselt is ze sinds 9 jaar vrijwilliger bij de Ouderkamer van de Dirigent. Ouders kunnen hier onder schooltijd van de kinderen allerlei lessen volgen, waaronder de naailessen en kooklessen van Faaisa.

#5: Cora Jansen-Westland

Cora is al 27 jaar actief in allerlei vrijwilligersfuncties. Sinds 1994 is ze bestuurslid bij Muziekvereniging Andara. Daarnaast is ze sinds 2005 trouwe vrijwilliger voor een bewoner van Lavengang: een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. In de Reeshof is ze sinds vijftien jaar lid van Buurtpreventie BAR.

#6: José van Lieshout-van de Wiel

José is oprichtster en coördinatrice van Stichting Het Boekenschop. In 2000 is ze begonnen met het inzamelen en verkopen van boeken voor talloze goede doelen. In 2010 ontstond er een winkel naast alle boekenmarkten waar ze aan deelnam. José werkt bijna dagelijks in de boekenwinkel en stuurt vrijwilligers aan. Daarnaast houdt ze zich bezig met de goede doelen. Het Boekenschop is in 2016 benoemd tot vrijwilligersorganisatie van het jaar.

#7: Hans Loevendie

Hans heeft zich van 1980 tot 2017 ingezet voor Stichting Kamermuziekconcerten Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards. Hans was tevens vier jaar penningsmeester/bestuurslid van CDA Tilburg. Daarnaast was hij negen jaar lang penningmeester/bestuurslid van Golfclub Prise d’Eau. Ook was hij van 2006 tot 2008 collegelid en voorzitter van de Muziekcommissie van Carnavalsstichting Tilburg.

#8: Lout Molkenboer-Kleintjes

Lout heeft als secretaris zes jaar lang Carnavalsstichting Tilburg ondersteund. Daarnaast is zij oprichtster/voorzitster van de Stichting Kibandaongo. Al sinds 2006 is ze actief met het realiseren van diverse voorzieningen in Zuid-Oost Kenia. Ze houdt zich tevens bezig met het werven van sponsoren en fondsen en reist jaarlijks naar het gebied om werk te verzetten en te controleren of alles goed verloopt.

#9: Marleen Mulders

Van 2007 tot 2012 was Marleen bestuurslid van Stichting Jongeren en Kanker. Met deze stichting wist ze te realiseren dat in (academische) ziekenhuizen overal in Nederland poli’s speciaal voor jongeren en jongvolwassenen werden opgericht voor wetenschappelijk onderzoek en nazorg.  In 2006 is ze mede-oprichtster en gastouder/begeleidster van G/LG-hockey bij Hockeyclub Were Di.

#10: Marij van de Sanden-Fouchier

Marij is al sinds 1979 actief als vrijwilligster op diverse fronten. Zo was ze in het verleden 10 jaar lang actief als hulpouder op basisschool de Hoefstraat.  Vanaf 1997 is ze actief als penningmeester bij de afdeling Groeseind/Hoefstraat van de Zonnebloem, waar ook haar echtgenoot, Walter van de Sanden, vrijwilliger is. Marij draagt zorg voor de begroting, afrekening, balans en kascontroleverslag.

#11: Walter van de Sanden

Walter is net als zijn echtgenote, Marij van de Sanden-Fouchier, sinds 1997 als vrijwilliger verbonden aan de afdeling Groeseind/Hoefstraat van de Zonnebloem. Daarvoor was de Walter al actief als vrijwilliger bij diverse Tilburgse sportverenigingen. Daarnaast is hij sinds 2008 voorzitter van de club van gepensioneerde medewerkers van de Belastingdienst en Douane Tilburg.

#12: Frans Schoormans

Net als zijn echtgenote, Johanna Schoormans-van Dorst, is Frans Schoormans al 45 jaar actief als vrijwilliger in de wijk Groenewoud. Gedurende dertig jaar was hij betrokken bij de jaarlijkse Strijkersdagen van Factorium in Tilburg. Daarnaast was hij bij het Nederlands Centrum voor Volkscultuur tien jaar lang actief als vrijwilliger bij grote congressen of evenementen; zo’n drie manifestaties per jaar.

#13: Johanna Schoormans-van Dorst

Net als haar echtgenoot, Frans Schoormans, is Johanna Schoormans-van Dorst al 45 jaar actief als vrijwilliger in de wijk Groenewoud. Bij de jaarlijkse Truck Tour is ze tevens al 25 jaar actief als begeleidster. Dertig jaar lang was ze ook betrokken bij de jaarlijkse Strijkersdagen van Factorium in Tilburg en tien jaar lang vrijwilligster bij het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

#14: Lia Clement-Verhoeven

Lia is al sinds midden jaren ‘70 als vrijwilligster actief in diverse functies bij diverse organisaties. Ze was van 1975 tot 2018 wekelijks actief voor voetbalvereniging SvSSS in Udenhout. Voor Heemcentrum ’t Schoor is ze sinds vijftien jaar actief als lid van het Schrijversteam en heeft zij hier sinds 2007 de functie van secretaris. Daarnaast is ze sinds 1998 lid en vrijwilliger van het Andantinokoor en neemt vanaf haar jeugd mantelzorgtaken op zich.

#15: Henny van Dongen-Oppermans

Henny is zestien jaar actief als vrijwilligster. Sinds 2005 is ze actief als vrijwilliger bij Tennisvereniging Stobblek, waar ze onderdeel uitmaakt van het bestuur. Tussen 2008 en 2018 was ze gastvrouw bij Stichting Via Angelia. Sinds 2006 is ze ook één van de vaste vrijwilligers voor Stichting Met je Hart; een stichting die zich inspant voor eenzame ouderen.

#16: Thoon Essed

Thoon is naast zijn werk een kleine 40 jaar vrijwillig actief geweest. Zo was hij 26 jaar lang voorzitter/penningmeester van stichting KROSBE, later Stimulans. Daarnaast heeft hij zich 10 jaar ingezet voor de nabestaanden van de vliegramp op luchthaven Zanderije in Suriname. Ook was hij vijf jaar lang bestuurslid bij Stichting Palet. Bij Stichting Dokter in West was hij tien jaar penningmeester.

#17: Beppie van Groenendael-Brokken

Beppie is sinds 1966 betrokken bij diverse Tilburgse koren. Bij het Gemengd koor St. Anna was ze dertig jaar bestuurslid en had ze functies van secretaris en penningmeester. Sinds 2000 is ze als vrijwilligster verbonden aan het Heuvels Gemengd Koor, waar ze in de reis- en barcommissie zit. Daarnaast is ze sinds 2004 bestuurslid van Theaterkoor De Gouden Mix.

#18: Raymund van Riel

Al dertig jaar is de heer Van Riel betrokken bij de Nederlandse Vereniging tot Instandhouding van Militaire Voertuigen: ‘Keep Them Rolling’. Het gaat hierbij om militaire voer-, vaar- en vliegtuigen, die tussen 1939 en 1945 zijn gebruikt of gefabriceerd. Raymund is onder andere lid van de Technische Commissie voor Noord-Brabant en heeft zelf ook verschillende voertuigen gerestaureerd. Ook is hij sinds 2013 actief als vrijwilliger bij het Oranje Comité Tilburg.

#19: Joke Robben-Smits

Joke was van 1982 tot 2019 actief voor de Toneelzolder van basisschool De Wichelroede in Udenhout. Ze was verantwoordelijk voor het uitlenen, verhuren, maken en repareren van de kleding. Ook verzorgde ze de administratie en schonk ze opbrengsten aan goede doelen. Daarnaast draagt ze al 39 jaar zorg voor het onderhoud/schoonhouden van het Mariakapelletje.

#20: John Rodenburg

Net als zijn echtgenote, Jeanne Rodenburg-Visser, is John Rodenburg sinds 1979 als vrijwilliger aan de Protestantse kerkelijke gemeente Oisterwijk verbonden. Vanaf 1984 neemt hij er diverse financiële/administratieve taken op zich. De heer Rodenburg is twintig jaar lang penningmeester geweest van Korfbalvereniging OJC’98, voorheen Korbalvereniging Jong Brabant. Hij zet zich sinds 2012 in voor KBO Berkel-Enschot als invulhulp bij belastingaangifte of aanvraag van huur- en zorgtoeslag.

#21: Jeanne Rodenburg-Visser

Samen met haar echtgenoot, de heer John Rodenburg, is Jeanne Rodenburg-Visser al sinds 1979 actief voor de Protestantse kerkelijke gemeente in Oisterwijk. Jeanne maakt sinds 2009 deel uit van het bestuur van KBO Berkel-Enschot. Hier organiseert ze sinds 2010 jaarlijks voor 600 leden de Zomerschool met tal van creatieve, culturele en sportieve activiteiten.

#22: Bert Smulders

Al op 14-jarige leeftijd was Bert actief als vrijwilliger bij Voetbalvereniging Gudok. Hij was assistent-trainer van het eerste elftal en had daarnaast verschillende bestuursfuncties. Ook was hij veertien jaar lang bestuurslid bij zaalvoetbalvereniging Normakoestiek, waar hij tevens coach was van een elftal.

#23: René Suppers

René is sinds 1999 verbonden aan de EHBO-vereniging Petrus Donders. Naast EHBO-er is hij ook instructeur en verantwoordelijk voor alle opleidingen. Sinds 2011 zit hij ook in het bestuur en vervult hij sinds zes jaar zowel de rol van voorzitter als secretaris. Daarnaast is hij sinds een aantal jaren instructeur bij de Stichting Reanimatie/AED Regio Tilburg.

#24: Peter Tuerlings

Peter was van 1994 tot 2020 als bestuurslid verbonden aan het Harmonieorkest Koninklijke Harmonie in Tilburg. Tot 2007 was hij er secretaris, daarna voorzitter. Van 1999 tot 2020 was hij tevens vice-voorzitter van Afdeling Muziek Sociëteit de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Peter is sinds 2010 vrijwilliger binnen parochie Heikant Quirijnstok en sinds 2009 coördinator van de collectanten van de Nierstichting. In het verleden was hij 7 jaar actief als coach bij Voetbalvereniging SVG.

#25: Cathy Woudenberg-Schröder

Cathy is al ruim vijftig jaar actief als vrijwilliger bij hockeyclub Were Di. Ze was onder andere dertien jaar lang trainer en coach van diverse jeugdteams en van het Dames 1-hockeyteam. Sinds 1986 is ze bestuurslid en sinds 1995 vervult ze de rol van voorzitter van de jeugdcommissie. Ze is het aanspreekpunt voor alles wat met de jeugd en mini’s te maken heeft.

Meer informatie

Meer weten over de Lintjesregen? Check dan de website van gemeente Tilburg.